Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Corrosief zout - in grote hoeveelheden opgezogen

Klant: Esco
Zuigmateriaal: zout
Branche: levensmiddelen
Zuiger: DS 4150 met 200 l-voorafscheider

Wit is de dominante kleur in de productiefaciliteiten van de esco-groep. De afkorting staat voor "european salt company". In 2019 werd de onderneming, die jaarlijks circa 5 mio. t steen- en keukenzout ontgon, door de mede-eigenaar K+S samengevoegd tot K+S Minerals and Agriculture GmbH.

Opgave

In Bernburg/ Sachsen-Anhalt ontginnen circa 400 medewerkers van esco resp. nu K+S in een steenzoutmijn. In totaal produceert de locatie per jaar circa 2 mio. t vast zout. Bij deze grote hoeveelheid is het onvermijdelijk, dat zout op de vloer van de verwerkingsinstallatie met meer verdiepingen, waarin de grondstof o.a. wordt verkleind en geclassificeerd, komt.

Om de installatie efficiënt te reinigen, gebruikt men eerst de zwaartekracht: Op iedere etage van de installatie heeft men zogenaamde "veeggaten" geïnstalleerd, waardoor het veeggoed uit de productie verwijderd en naar een grote container op de begane grond van het gebouw wordt geleid. Om het zout op de afzonderlijke verdiepingen van de uitgebreide productie te verzamelen, was een krachtige industriezuiger nodig, die onder de ongunstige omstandigheden – zout is zoals bekend zeer corrosief – een lange levensduur bereikt.

Oplossing

Na een test van meerdere zuigers kozen de verantwoordelijken voor een apparaat van Ruwac. Omdat een enkele zuiger alleen de grote hoeveelheden van het relatief zware aanzuigmateriaal niet aankan, stelde Ruwac de combinatie van een voorafscheidersilo met de zeer krachtige industriezuiger van het type DS 4150 voor.

Het zuigmateriaal komt eerst in de voorafscheider van licht en bestendige glasvezelversterkte kunststof (GFK), die de grovere vervuiling tegenhoudt. Hij heeft een capaciteit van circa 200 liter en is uitgerust met een niveaubewaking en met een klantspecifiek gevormde uitloopbuis, die het gebruik van de aanwezige veeggaten mogelijk maakt. Zo kan de bediener het grootste deel van het zout opzuigen, zonder de filters van de eigenlijke zuiger te belasten.

Bovendien vergemakkelijkt dit efficiënte twee-stappen-principe de hantering, want de bediener hoeft bij het zuigen alleen de GFK-voorafscheider mee te nemen, terwijl de eigenlijke zuiger, die vanwege de twee 7,5 kW-aandrijfaggregaten duidelijk zwaarder is, slechts zelden hoeft te worden verplaatst. Het transport van de "in tweeën gedeelde" installatie van verdieping naar verdieping via de goederenlift kan zonder grote lichamelijke inspanning en ook de niet roestende GFK-constructie van voorafscheider en zuiger was een voordeel voor het dagelijkse gebruik in de zoutproductie.

Levensmiddelen

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Bunny Tiernahrung

Bij de productie van veevoeder op basis van hooi komen grote hoeveelheden stof vrij. Een producent van premium diervoeder zuigt ze af met een ontstoffingsinstallatie - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Esco

Een toonaangevende producent van zouten had een krachtige en corrosiebestendige industriezuiger nodig voor de reiniging van een verwerkingsinstallatie met meerdere verdiepingen. Er wordt een Ruwac-zuiger gebruikt.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Gimborn

Wanneer men delicatessen voor katten verpakt en de machines reinigt, zijn Ruwac-zuigers op hun plaats. En omdat hier organisch stof vrijkomt, moet rekening worden gehouden met de eisen aan de stof-Ex-bescherming.

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Yoghurtproductie Müller-Milch

Om stof van suiker en andere ingrediënten bij de vulling in de menginstallaties af te zuigen, gebruikt een toonaangevende producent van vruchtenyoghurt meerdere stationaire stof-Ex-afzuiginstallaties.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Nordgetreide

Een producent van ontbijtgranen gebruikt Ruwac-zuigers, om de laserrook van de etiketteersystemen aan de eindverpakkingslijnen af te zuigen.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon