Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Ontstoffingsinstallatie bij de productie van dierenvoeding

Klant: Bunny Tiernahrung
Zuigmateriaal: stof van hooi en gras
Branche: levensmiddelen
Zuiger: ontstoffer DS 6

Bunny Tierernährung GmbH in Melle produceert voedsel voor knaagdieren. Tot het programma horen o.a. tien hooisoorten in premium-kwaliteit en een compleet basisvoedings- en snackprogramma voor konijnen, hamsters en dergelijke.

Opgave

Bij de verwerking van het hooivoer worden de aangeleverde hooibalen automatisch losgemaakt, gezeefd en vervoerd voor verpakking. Omdat het stofgehalte van het voer zo gering mogelijk moet zijn, zochten de bedrijfstechnici van Bunny naar een concept, om het hooi en gras aan de (compleet gesloten) zeef- en transportinstallatie te ontstoffen – d.w.z. zo mogelijk direct op de plaats van ontstaan.

Oplossing

Ruwac stelde voor, het stof uit de behuizing af te zuigen – met een ontstoffer van de modulaire DS 6-serie. Deze serie werd ontwikkeld met als doel, zwevend stof af te zuigen en daarbij ook zeer kleine deeltjes op te nemen. Het grote filteroppervlak schept de voorwaarde voor geringe verschildruk en lange levensduur van het filter zonder reiniging. De draaistroomaandrijving is ontworpen op efficiënt continu gebruik.

Omdat organische stoffen in bepaalde concentraties met atmosferische zuurstof zeer ontvlambaar kunnen zijn, wordt de DS6-serie principieel geproduceerd in stofexplosiebeschermde uitvoering (zone 22).

Levensmiddelen

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Bunny Tiernahrung

Bij de productie van veevoeder op basis van hooi komen grote hoeveelheden stof vrij. Een producent van premium diervoeder zuigt ze af met een ontstoffingsinstallatie - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Esco

Een toonaangevende producent van zouten had een krachtige en corrosiebestendige industriezuiger nodig voor de reiniging van een verwerkingsinstallatie met meerdere verdiepingen. Er wordt een Ruwac-zuiger gebruikt.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Gimborn

Wanneer men delicatessen voor katten verpakt en de machines reinigt, zijn Ruwac-zuigers op hun plaats. En omdat hier organisch stof vrijkomt, moet rekening worden gehouden met de eisen aan de stof-Ex-bescherming.

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Yoghurtproductie Müller-Milch

Om stof van suiker en andere ingrediënten bij de vulling in de menginstallaties af te zuigen, gebruikt een toonaangevende producent van vruchtenyoghurt meerdere stationaire stof-Ex-afzuiginstallaties.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Nordgetreide

Een producent van ontbijtgranen gebruikt Ruwac-zuigers, om de laserrook van de etiketteersystemen aan de eindverpakkingslijnen af te zuigen.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon