Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Dierenvoeding rationeel en schoon verpakt

Klant: Gimborn
Zuigmateriaal: residuen van dierenvoeding
Branche: levensmiddelen
Zuiger: DS 1220 (stof-Ex)

Met hun merken GimCat en GimDog produceert H. von Gimborn GmbH in Emmerich een breed pallet aan dierenvoeding. De circa 600 diervoeders en geneesmiddelen zijn grotendeels voortgekomen uit eigen ontwikkelingswerk zijn en worden geproduceerd in de eigen fabrieken. De producten worden in 40 landen verkocht, in belangrijke segmenten is de onderneming marktleider.

Opgave

In het hoofdkwartier in Emmerich produceert Gimborn o.a. snoepjes in stick- en drageevorm voor katten. De machines werken zeer geautomatiseerd en zijn desondanks flexibel. Dat geldt ook voor de verpakking van de tabs, die in een 1,5-seconde-puls gebeurt.

Gezien de grote verscheidenheid aan producten en de vele smaken zijn productwissels aan de orde van de dag en ook in korte tijd realiseerbaar. Daarvoor hoeft de verpakkingslijn alleen "leeggedraaid" en grondig gereinigd worden. Deze taak verzorgt een Ruwac-zuiger.

Oplossing

De zuiger van het type DS 1220 wordt altijd gebruikt, wanneer stofresten in de buurt van de verpakkingsinstallatie te zien zijn of wanneer productwissels aanstaande zijn.

De stof-Ex-uitvoering van de zuiger is geen overdreven voorzorgsmaatregel, want de pellets, dragees en tabs worden gemaakt van organische materialen, die in poedervorm en in combinatie met zuurstof ontbrandbaar zijn.

Met gebruik van de zuiger voorkomt Gimborn, dat de fijne neuzen van katten geen resten van vis-tabs ruiken, als ze snoepjes van gevogelte krijgen Tegelijk zorgt de zuiger voor reinheid in de productie. Dat is niet alleen een kwestie van hygiëne, maar ook een vereiste van stofexplosiebescherming, want stofafzettingen kunnen ontbranden, wanneer ze worden opgewerveld.

Levensmiddelen

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Bunny Tiernahrung

Bij de productie van veevoeder op basis van hooi komen grote hoeveelheden stof vrij. Een producent van premium diervoeder zuigt ze af met een ontstoffingsinstallatie - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Esco

Een toonaangevende producent van zouten had een krachtige en corrosiebestendige industriezuiger nodig voor de reiniging van een verwerkingsinstallatie met meerdere verdiepingen. Er wordt een Ruwac-zuiger gebruikt.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Gimborn

Wanneer men delicatessen voor katten verpakt en de machines reinigt, zijn Ruwac-zuigers op hun plaats. En omdat hier organisch stof vrijkomt, moet rekening worden gehouden met de eisen aan de stof-Ex-bescherming.

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Yoghurtproductie Müller-Milch

Om stof van suiker en andere ingrediënten bij de vulling in de menginstallaties af te zuigen, gebruikt een toonaangevende producent van vruchtenyoghurt meerdere stationaire stof-Ex-afzuiginstallaties.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Nordgetreide

Een producent van ontbijtgranen gebruikt Ruwac-zuigers, om de laserrook van de etiketteersystemen aan de eindverpakkingslijnen af te zuigen.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon