Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

Schone graanoverslag in de diepzeehaven

Klant: GT Rostock
Zuigmateriaal: graan
Branche: levensmiddelen
Zuiger: Ruwac DA 5150 M met pijpleidingnet over drie etages

De diepzeehaven Rostock heeft zich gespecialiseerd op de overslag van bulkgoederen en in het bijzonder van graan. Toen de laadcapaciteiten krap werden, hebben vier Noord-Duitse agrarische handelsondernemingen GT Rostock GmbH opgericht en 30 mio. euro geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe terminal.

Opgave

De silo's van de terminal bevatten tot 160.000 ton graan. Daarmee zou een groot voetbalstadion voor de helft kunnen worden gevuld. Er kan tot 1.200 ton per uur uit een schip worden verladen, de maximale loscapaciteit voor vrachtwagens ligt op 900 ton per uur. Bij deze hoeveelheden kan het niet uitblijven, dat tijdens de verlading graanstof neerslaat. Daarom hoort een krachtige zuiginstallatie tot de basisuitrusting van de terminal.

Oplossing

De planners kozen voor een Ruwac van het type DA 5140 M. Zijn 15 kW-directe aandrijving levert genoeg vermogen voor afzuiging op drie verdiepingen. Een 278 meter lang pijpleidingnet maakt de reiniging op het volledige oppervlak mogelijk. Zodra het aanzuigkanaal wordt verbonden met de leiding start de zuiger. Ook voor het opzuigen van grote hoeveelheden zuigmateriaal – die hier in het geval van averij kunnen ontstaan – is de DA 5140 prima voorbereid.

Het zuigmateriaal valt van de filtereenheid direct in een 200-liter-ton, die is opgeslagen in een rol- en kantelbare voorziening en zodoende zonder moeite kan worden getransporteerd, verwisseld en/of geleegd.

Levensmiddelen

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Bunny Tiernahrung

Bij de productie van veevoeder op basis van hooi komen grote hoeveelheden stof vrij. Een producent van premium diervoeder zuigt ze af met een ontstoffingsinstallatie - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Esco

Een toonaangevende producent van zouten had een krachtige en corrosiebestendige industriezuiger nodig voor de reiniging van een verwerkingsinstallatie met meerdere verdiepingen. Er wordt een Ruwac-zuiger gebruikt.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Gimborn

Wanneer men delicatessen voor katten verpakt en de machines reinigt, zijn Ruwac-zuigers op hun plaats. En omdat hier organisch stof vrijkomt, moet rekening worden gehouden met de eisen aan de stof-Ex-bescherming.

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Yoghurtproductie Müller-Milch

Om stof van suiker en andere ingrediënten bij de vulling in de menginstallaties af te zuigen, gebruikt een toonaangevende producent van vruchtenyoghurt meerdere stationaire stof-Ex-afzuiginstallaties.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Nordgetreide

Een producent van ontbijtgranen gebruikt Ruwac-zuigers, om de laserrook van de etiketteersystemen aan de eindverpakkingslijnen af te zuigen.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon