Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Cornflakes-productie: Tracering zonder residuen

Klant: Nordgetreide
Zuigmateriaal: laserrook
Branche: levensmiddelen
Zuiger: DS 1220 FS (stof-Ex)

Volgens het motto "Wij veranderen graan in plezier" produceert Nordgetreide GmbH & Co. KG hoogwaardige molenproducten en ontbijtgranen. In 1966 in Lübeck opgericht als molenbedrijf, werd de onderneming met de opbouw van een productielijn voor ontbijtgranen tot producent van consumptiegoederen. Daarbij maakt de eigen maismolen in Lübeck de controle over de hele procesketen mogelijk.De consumentenproducten werden eerst uitsluitend geproduceerd in Falkenhagen, waar Nordgetreide in 2001 een zeer moderne productiefaciliteit oprichtte. In 2005 nam de bedrijvengroep in Überherrn/ Saarland een andere moderne graanfabriek in gebruik.

Opgave

In Falkenhagen werd het etiketteringssysteem, dat de tracering van de producten verzekert, aan alle drie productielijnen geconverteerd van een ponsmethode naar lasermarkering. Deze soort belettering is leesbaarder, flexibeler en economischer. De laser verwijdert bij de markering echter zeer kleine hoeveelheden van het dragermateriaal. Dit "afbranden" ruikt onaangenaam en kan – afhankelijk van het dragermateriaal – schadelijk zijn voor de gezondheid. Hij moet daarom worden afgezogen.

Omdat Nordgetreide reeds mobiele en stationaire zuigers van Ruwac in gebruik had, wendden de bedrijfstechnici zich met deze opdracht weer tot Ruwac.

Oplossing

In theorie lijkt de installatie – drie afzuigpunten aan drie productielijnen – te vragen om een centrale afzuiging. De exacte analyse toonde echter, dat dit concept ook nadelen met zich meebrengt. Bij uitval en bij onderhoud van de afzuiging moeten alle drie de lijnen stilstaan. Bovendien heeft met een drietraps regelingsconcept nodig, voor het geval dat slechts één of twee lijnen werken. De pijpleidingroutes zijn tenslotte ook relatief lang: dat verhoogt de montage-inspanning.Daardoor kwam de gedecentraliseerde afzuiging met drie “stand alone” apparaten in beeld. De berekening toonde aan, dat Nordgetreide voor deze variant slechts marginaal meer moest investeren, maar profiteert van een hogere flexibiliteit en beschikbaarheid. Daarbij werden drie zuigers van het type DS 1220 FS voorgesteld, dat speciaal werd ontwikkeld voor de afzuiging van fijn en extreem van stof. Tot zijn constructiekenmerken horen o.a. een geringe onderdruk van 125 mbar en een filter met een speciale oppervlakcoating, dat voorkomt dat deeltjes het filtermedium binnendringen. Nordgetreide gebruikt de stof-Ex-versie van de DS 1220 FS, omdat graanproducten net als alle organische stoffen in een bepaalde lucht-stof-concentratie ontbrandbaar zijn.De bedrijfstechnici van Nordgetreide zijn helemaal tevreden met de zuigers. De apparaten werken zonder uitval en stil en veroorzaken slechts geringe bedrijfskosten.

Levensmiddelen

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Bunny Tiernahrung

Bij de productie van veevoeder op basis van hooi komen grote hoeveelheden stof vrij. Een producent van premium diervoeder zuigt ze af met een ontstoffingsinstallatie - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Esco

Een toonaangevende producent van zouten had een krachtige en corrosiebestendige industriezuiger nodig voor de reiniging van een verwerkingsinstallatie met meerdere verdiepingen. Er wordt een Ruwac-zuiger gebruikt.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Gimborn

Wanneer men delicatessen voor katten verpakt en de machines reinigt, zijn Ruwac-zuigers op hun plaats. En omdat hier organisch stof vrijkomt, moet rekening worden gehouden met de eisen aan de stof-Ex-bescherming.

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Yoghurtproductie Müller-Milch

Om stof van suiker en andere ingrediënten bij de vulling in de menginstallaties af te zuigen, gebruikt een toonaangevende producent van vruchtenyoghurt meerdere stationaire stof-Ex-afzuiginstallaties.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Nordgetreide

Een producent van ontbijtgranen gebruikt Ruwac-zuigers, om de laserrook van de etiketteersystemen aan de eindverpakkingslijnen af te zuigen.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon