Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Flexibel vacuümtransportsysteem voor een aromatisch genotsmiddel

Klant: Probat
Zuigmateriaal: groene koffie
Branche: levensmiddelen
Zuiger: DS 1220 (stof-Ex)

De Probat-fabrieken in Emmerich ontwikkelen en fabriceren branderijen voor koffie – sinds 1868. Het productspectrum van Probat reikt van winkel- tot grootschalige branders, ook opslagcontainers voor groene koffie, molens en instrumenten voor kwaliteitscontrole horen tot het programma. Met een marktaandeel van circa 70% (exportquotum 80%) is de onderneming wereldwijd leidend en kan zodoende worden beschouwd als typische "Hidden champion" van de Duitse machinebouw.

Opgave

In Emmerich is een representatieve showroom ter beschikking, om de branderijen in een aansprekende atmosfeer te kunnen tonen en "live" hun gebruik te kunnen demonstreren. In conventionele koffiebranderijen verzorgt een pneumatisch transportsysteem het transport van de groene koffie. In de showroom wil men echter zo flexibel mogelijk zijn en verschillende silo's en machines kunnen combineren. Daarom zocht Probat naar een zo flexibel mogelijk vacuümtransportsysteem.

Oplossing

Een industriezuiger van het type Ruwac DS 1220 verzorgt eerst het transport van de groene koffie naar de silo's en dan, na het handmatig doseren en wegen van de koffiebonen, het transport naar de geselecteerde brander.

Omdat de zuiger mobiel is, kan hij in de complete showroom, d.w.z. aan iedere machine, goed worden gebruikt het vacuümtransport. Deze flexibiliteit is ook gewenst, omdat de klant de silo's en de branders kan vullen met de door hem geselecteerde koffie.

Met zijn zwarte kleur past de Ruwac-zuiger zich goed aan het machinepark in de showroom aan. Tegelijk geeft de kleur aan, dat het om een stof-Ex-zuiger gaat: Tenslotte zijn organische stoffen in combinatie met atmosferische zuurstof ontbrandbaar. De filters van de zuiger werken met een retentiegraad van 99,9%, dat komt overeen met stofklasse M conform DIN EN 60335.

Levensmiddelen

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Bunny Tiernahrung

Bij de productie van veevoeder op basis van hooi komen grote hoeveelheden stof vrij. Een producent van premium diervoeder zuigt ze af met een ontstoffingsinstallatie - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Esco

Een toonaangevende producent van zouten had een krachtige en corrosiebestendige industriezuiger nodig voor de reiniging van een verwerkingsinstallatie met meerdere verdiepingen. Er wordt een Ruwac-zuiger gebruikt.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Gimborn

Wanneer men delicatessen voor katten verpakt en de machines reinigt, zijn Ruwac-zuigers op hun plaats. En omdat hier organisch stof vrijkomt, moet rekening worden gehouden met de eisen aan de stof-Ex-bescherming.

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Yoghurtproductie Müller-Milch

Om stof van suiker en andere ingrediënten bij de vulling in de menginstallaties af te zuigen, gebruikt een toonaangevende producent van vruchtenyoghurt meerdere stationaire stof-Ex-afzuiginstallaties.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Nordgetreide

Een producent van ontbijtgranen gebruikt Ruwac-zuigers, om de laserrook van de etiketteersystemen aan de eindverpakkingslijnen af te zuigen.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon