Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Afzuiging van suikerstof

Klant: Joghurtproduktion Müller-Milch
Zuigmateriaal: suikerstof, pectine en zetmeel
Branche: levensmiddelen
Zuiger: Ruwac DA 1300 (stof-Ex-zone 22), vast gemonteerd met natafscheider NA 250 en klantspecifieke centrale afzuiginstallatie

Een leidende Duitse fabrikant van melkproducten produceert in een nieuw opgerichte fabriek o.a. zeer grote hoeveelheden vruchtenyoghurt in verschillende smaken.

Opgave

Bij de yoghurtproductie zijn grote hoeveelheden pectine, zetmeel en suiker nodig, om de yoghurt de optimale consistentie en de gewenste smaak te geven. Deze (poedervormige) producten worden in zakken aangeleverd en handmatig geleegd in de transportcontainer. Daarbij ontstaat onvermijdelijk stof, dat zo mogelijk direct aan de plaats van ontstaan moet worden afgezogen.

Oplossing

Voor deze taak gebruikt de fabrikant meerdere afzuiginstallaties van Ruwac. Eén is boven de vulstations van een kookketel geplaatst. De medewerkers doseren gelijktijdig aan de ene kant suiker en aan de andere kant de vruchten. Hert verdrongen luchtvolume wordt afgezogen en eerst door een natafscheider van het type NA 250 geleid en dan door een stationair gemonteerde ontstoffer DA 1300 (voor Ex-zone 22) met actief koolfilter.

Aan een tweede productie-installatie werd een centrale, voor een individuele toepassing geconfigureerde, afzuiginstallatie geïnstalleerd. Deze zuigt de stoffen via royaal gedimensioneerde zuigklokken aan en voorkomt zodoende, dat stof in de omgeving en de atmosfeer komt. Ook deze installatie, die vanwege redundantie uit twee modules bestaat, is uitgevoerd voor Ex-zone 22.

Levensmiddelen

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt zwevend stof bij Bunny Tiernahrung in Melle.

Bunny Tiernahrung

Bij de productie van veevoeder op basis van hooi komen grote hoeveelheden stof vrij. Een producent van premium diervoeder zuigt ze af met een ontstoffingsinstallatie - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenzout bij Esco in Bernburg.

Esco

Een toonaangevende producent van zouten had een krachtige en corrosiebestendige industriezuiger nodig voor de reiniging van een verwerkingsinstallatie met meerdere verdiepingen. Er wordt een Ruwac-zuiger gebruikt.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt farmaceutische diervoeding bij Gimborn in Emmerich.

Gimborn

Wanneer men delicatessen voor katten verpakt en de machines reinigt, zijn Ruwac-zuigers op hun plaats. En omdat hier organisch stof vrijkomt, moet rekening worden gehouden met de eisen aan de stof-Ex-bescherming.

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac natafscheider NA250 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt suikerstof bij Müllermilch in Zwickau.

Yoghurtproductie Müller-Milch

Om stof van suiker en andere ingrediënten bij de vulling in de menginstallaties af te zuigen, gebruikt een toonaangevende producent van vruchtenyoghurt meerdere stationaire stof-Ex-afzuiginstallaties.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 met vonkenvanger zuigt suiker en graanstof af bij Nordgetreide in Falkenhagen

Nordgetreide

Een producent van ontbijtgranen gebruikt Ruwac-zuigers, om de laserrook van de etiketteersystemen aan de eindverpakkingslijnen af te zuigen.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt koffiepoeder op in de Probat-fabrieken in Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon