Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

Stofvrij mengen van crèmes en lotions

Klant: L'Oréal
Zuigmateriaal: soldeerrook, printplaatstof
Branche: chemie
Zuiger: twee Ruwac DS 64000 in "losse" uitvoering met extern aandrijfaggregaat

Wereldwijd is L'Oréal marktleider voor cosmetica en heeft ook in Duitsland een leidende positie met een omzet van meer dan een miljard euro per jaar. Daaraan dragen naast het kernmerk L'Oréal Paris andere bekende merken zoals Biotherm, Essie, Kiehl's en Lancôme een bijdrage. In Karlsruhe heeft L'Oréal een uiterst moderne productiefaciliteit voor hair- en skincare met circa 400 medewerkers.

Opgave

Bij het doseren van ingrediënten voor crèmes in de mengcontainers kan stofontwikkeling ontstaan. In een van de mengruimten had L'Oreal reeds een stationair Ruwac-afzuiginstallatie aangeschaft, die via afzuigarmen elke afzonderlijke menger/werkruimte bereikt. Nu moest een ander productiebereik worden uitgerust met een centrale afzuiging.

Oplossing

Vanwege behoefte aan redundantie zijn twee parallelle filterinstallaties in gebruik van de modulaire DS 6-serie (stof-Ex-zone 22) van Ruwac met patroonfilters van de klassen M en H en persluchtreiniging.

De afzuiging is uitgevoerd in "losse" constructie: De filters bevinden zich in de hal, het aandrijvingsaggregaat buiten. Dat bespaart ruimte en draagt ook bij aan de lawaaibescherming. Tot de andere voordelen van de installatie hoort vanuit het oogpunt van de gebruiker de comfortabele leging van de opvangcontainer.

 

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon