Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Universele zuiger voor gevaarlijke stoffen voor de fabrieksbrandweer

Klant: Roche Diagnostics
Zuigmateriaal: diverse gevaarlijke stoffen
Branche: industrie algemeen
Zuiger: waterzuiger WSP 2000 in brandweeruitvoering

Roche hoort tot de toonaangevende farmaceutische ondernemingen. In Mannheim produceren circa 8.600 medewerkers medicamenten tegen kanker en producten voor de diagnostiek - bijvoorbeeld vloeibare reagentia en bloedglucose-teststrips. Bovendien bevindt zich in Mannheim een grote onderzoeksfaciliteit. De eigen bedrijfsbrandweer zorgt voor de brandbeveiliging en bodem- en waterbescherming.

Opgave

Wanneer vloeistoffen weglopen, moet de bedrijfsbrandweer voorbereid zijn. Omdat in dit geval de meest uiteenlopende media en onder omstandigheden ook gevaarlijke stoffen moeten worden gehanteerd, is flexibiliteit een belangrijk criterium voor de keuze van de uitrusting.

Oplossing

De Roche-bedrijfsbrandweer in Mannheim heeft twee "brandweerzuigers" van Ruwac Industrie-Sauger GmbH in gebruik. De beide zuigers van het type WSP 2000 kunnen werken in twee bedrijfsmodi– Zuigen en Pompen -: Ofwel wordt het zuigmateriaal verzameld in 45 liter containers. Of de afgezogen vloeistof wordt verder gepompt naar de dichtstbijzijnde afvalwaterinloop.

Dankzij de container van GFK (glasvezelversterkte kunststof) en de pomp van roestvrij staal zijn de zuigers ook geschikt voor het opzuigen resp. Pompen van agressieve media. De grote ballonbanden aan de achteras zorgen voor mobiliteit, zelfs trappen kunnen probleemloos worden overwonnen. Roche zet de "brandweeruitvoering" van de WSP 2000 in, die het aansluiten van slangen conform brandweernorm mogelijk maakt.

De WSP 2000 in standaarduitvoering loopt tegen grenzen aan, wanneer hoge pompvermogens zijn gevraagd – bijvoorbeeld bij het leegpompen van volgelopen schachten. Daarom vroeg Roche aan Ruwac, of er een waterzuiger met bijzonder hoog zuigvermogen is. De Ruwac-ingenieurs construeerden daarop een speciale uitvoering van de WSP 2000 met twee pompen en een container van 100 liter. Het vloeistof-pompvermogen bij 1 meter opvoerhoogte bedraagt 2 x 18 m3/h; de maximale opvoerhoogte ligt op 9 m en per uur kan tot 4.800 l lucht worden getransporteerd. Om het vermogen aan te passen aan de daadwerkelijke behoefte, kunnen de pompen afzonderlijk worden geschakeld. Bovendien zijn bij dit apparaat de pompaansluitingen aangebracht in het onderste in plaats van het bovenste bereik van de container. Zo ondersteunt de vloeistofzuil in de container het pompvermogen. Dat is vooral bij het opstarten van de pomp tegen de lege slang een voordeel - een detail, dat het vermogen van het apparaat verder verbetert.

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon