Altijd veilig: Opzuigen van kunststoffen en additieven

Klant: Vestolit
Zuigmateriaal: kunststoffen (pvc) en kunststof-additieven
Branche: chemie
Zuiger: Ruwac DS 1220 (stof-Ex-zone 22)

Vestolit GmbH hoort tot de toonaangevende producenten van pvc (polyvinylchloride), dat vooral wordt gebruikt voor toepassingen in de bouwsector (raamprofielen, buizen, vloerbedekking…). In het chemiepark Marl exploiteert Vestolit Europa's grootste volledig geïntegreerde pvc-productiefaciliteit met een jaarlijkse capaciteit van 400.000 ton.

Opgave

In het technicum test Vestolit het eigenschappenprofiel van nieuwe pvc-soorten en hun ingrediënten en controleert ook hun verwerkbaarheid. Daarvoor zijn voor de toepassingstechnici onder andere twee extrusie-installaties ter beschikking. Omdat deze installaties in een technicumbedrijf frequent worden aangepast, kunnen pvc-verbindingen en andere productresiduen in de omgeving komen. Ze moeten – dat is een grondbeginsel bij Vestolit – direct van de vloer of van de installaties worden afgezogen.

Oplossing

Voor deze taak gebruikt Vestolit een Ruwac-zuiger van de DS-serie voor stof-Ex-zone 22. Met een zakfilter van de stofklasse M, dat een reststofgehalte van 0,1 mg/ m3 bereikt, wordt een hoge standaard bereikt bij de gezondheidsbescherming van de medewerkers. De zuiger wordt niet alleen gebruikt aan de verwerkingsinstallaties, maar ook aan de samenstellingsinstallatie, waarmee de toepassingstechniek de nieuwe materiaalpreparaten genereert.

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon