Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Reinheid en veiligheid in de productie van katalysatoren

Klant: Evonik Catalysts Chemiepark
Zuigmateriaal: vaste chemicaliën
Branche: chemie
Zuiger: twee Ruwac DS 1220 GasEx

Evonik Industries AG is wereldwijd een toonaangevende producent van speciale chemicaliën en hoogwaardige materialen. Het bedrijfssegment "Catalysts" produceert op meerdere locaties katalysatoren - in Marl bijvoorbeeld katalysatoren met vast bed, die processen in de chemische productie versnellen en energie- en kostenefficiënter maken.

Opgave

Bij de productie van katalysatoren - tot de processtappen horen o.a. vormgeven, impregneren, coaten en thermisch behandelen - kan stofvorming niet volledig worden vermeden. Vanwege de arbeidsveiligheid moeten residuen, die bij het overstorten of bij een productwissel ontstaan, onmiddellijk worden opgezogen. Dit is nog belangrijker, als de stoffen gedeeltelijk explosief zijn.

Oplossing

Voor deze taak gebruikt Evonik twee stof-Ex-zuigers van Ruwac. Ze zijn vanaf de basis ontworpen voor gebruik in stofexplosiegevaarlijke gebieden en zijn bovendien uiterst flexibel. Dit wordt verzekerd door het gemakkelijke transport naar de respectievelijke gebruikslocatie alsmede door de verschillende zuigmonden, -borstels, enz. die Evonik als toebehoren heeft besteld. Ze zorgen ervoor, dat elke reinigingstaak op de vloer of aan resp. in de machines efficiënt en grondig kan worden uitgevoerd met het juiste "gereedschap".

Omdat de verantwoordelijken in de katalysatorproductie van Evonik veel waarde hechten aan een geluidsarme werking van machines en installaties, is één van de beide Ruwac-Ex-zuigers van de serie DS 1 met 2,2 kW uitgevoerd als "stille zuiger".

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon