Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Duizenden tonnen PC-granulaat - in een schone omgeving

Klant: Chemion
Zuigmateriaal: polycarbonaat (PC) granulaat
Branche: chemie
Zuiger: Ruwac SPS 35 en SPS 250

Chemion heeft zich stevig gevestigd als gespecialiseerde dienstverlener in de chemielogistiek - onder meer in het chemiepark Krefeld-Uerdingen. Daar produceert Covestro jaarlijks circa 250.000 ton verschillende typen Makrolon®. Dit polycarbonaat wordt onder meer gebruikt voor de productie van cd's en dvd's, zonnepanelen en dakconstructies. Chemion verzorgt hier in opdracht van Covestro de opslag, vulling en verpakking. Daarvoor is een silo logistiek centrum met bijna 80 verzend- en mengsilo's ter beschikking.

Opgave

Bij de behandeling van grote PC-hoeveelheden is het onvermijdelijk, dat granulaat op de vloer terechtkomt. Omdat de kogels klein, hard en rond zijn, kunnen medewerkers erover uitglijden. Daarom moet het granulaat onmiddellijk worden opgezogen.

Oplossing

Chemion gebruikt hier Ruwac-zuigers van het type SPS 35 en SPS 250, die oorspronkelijk voor een heel ander doel werden ontwikkeld: voor het af- en opzuigen van spanen in de metaalverwerkende industrie.

Typisch voor dit type stofzuiger is de "dubbele" afzuiging: De spanen worden gescheiden van het vloeibare aandeel (d.w.z. normaliter van koelsmeermiddelen) en in een voorafscheider vastgehouden. Deze eigenschap is ook een voordeel bij het afzuigen van het Makrolon®-granulaat. Want de machines en installaties worden met water gespoeld, zodat tussen de afzonderlijk te verpakken partijen geen verbindingen ontstaan. Zo verzamelen de kunststofkorrels zich in de voorafscheider en het water in de zuiger zelf. De kogels worden vervolgens gerecycled en het water afgevoerd via de eigen waterzuiveringsinstallatie van de fabriek.

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon