Schone en veilige productie van additieven

Klant: Evonik
Zuigmateriaal: additieven
Branche: chemie
Zuiger: Ruwac DS 1220 (stof-Ex-zone 22)

Evonik AG is één van de wereldwijd grootste producenten van speciale chemicaliën. In Essen produceert de onderneming onder meer speciale siliconen en organische verbindingen die als grond-, hulpstof en additief worden gebruikt in onder meer cosmetica, kunst- en schuimstoffen alsmede in verf en lakken en hun eigenschappen of effect optimaliseren.

Opgave

Zowel de eindproducten als veel van de grondstoffen van deze siliconen-emulsies zijn in poedervorm. Daarom moeten de verschillende verwerkingsinstallaties regelmatig worden gereinigd van poedervormige residuen. Voor deze taak werd een krachtige, compacte en duurzame "allrounder" onder de industriezuigers gezocht.

Oplossing

De zuiger van het type DS 1220 kan ook in krappe ruimtes goed worden gehanteerd, de draaistroommotor is ontworpen voor continu gebruik. Hiermee reinigen de medewerkers de vloer alsmede de productie-installaties en de vulinrichtingen. Het ruim bemeten filtersysteem (klasse M; doorlaatfactor 0,1%) schept daarbij de voorwaarde voor een lange levensduur van het filter. Omdat organische stoffen in combinatie met atmosferische zuurstof een ontvlambaar mengsel kunnen vormen, gebruikt Evonik de stof-Ex-uitvoering van de DS 1220.

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon