Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Kleurrijke pigmenten - netjes opgezogen

Klant: Axalta
Zuigmateriaal: pigmenten, verfgrondstoffen
Branche: chemie
Zuiger: compacte mobiele stof-Ex-zuiger DS 1220 M (zone 22)

Axalta hoort bij de wereldmarktleiders van de autolakken. Statistisch gezien is tegenwoordig elke tweede auto in Europa met minstens één laklaag van Axalta onderweg. In de fabriek in Wuppertal produceren rond 2.000 medewerkers hoogwaardige vloeibare lakken en coatings.

Opgave

Vanwege de flexibiliteit gebeurt het mengen van de pigmenten in de productie van elektrodompellak handmatig toegevoegd uit bigbags. De werksituatie moet regelmatig gereinigd, d.w.z. de kleurrijke pigmenten moeten opgezogen worden. Bovendien moet de binnenkant van de transportinstallatie bij iedere product-, dat wil zeggen kleurwissel zeer grondig worden ontdaan van residuen. Daarbij moet er rekening mee worden gehouden, dat de poedervormige, gedeeltelijk organische pigmenten explosief kunnen zijn.

Oplossing

Een Ruwac DS 1220 M (zone 22) - uitgerust met verschillende mondstukken en andere toebehoren - kan flexibel worden ingezet voor "heel normale" reinigingswerkzaamheden en voor het reinigen van de binnenkant van de transportinstallatie.

Tot de doorslaggevende criteria bij de aanschaf horen de vanaf de basis explosieveilige constructie, een comfortabele bediening en de hoge betrouwbaarheid van de zuiger. Ook de eigen on-site service van Ruwac is vanuit het oogpunt van Axalta een pluspunt.

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon