Ruwac industriezuiger DLS1000 voor de gasexplosieve atmosfeer zuigt brandbare vloeistoffen in het Academisch Ziekenhuis Düsseldorf.

Safety first in de warmtekrachtcentrale: Ex-zuiger neemt brandbare vloeistoffen op

Klant: Uni-Klinik Düsseldorf
Zuigmateriaal: brandbare vloeistoffen (stookolie, benzine)
Branche: overige
Zuiger: Ruwac BFSD-AV met persluchtaandrijving

Het academisch ziekenhuis Düsseldorf is een belangrijk medisch centrum tot ver buiten het stadsgebied van Düsseldorf: 29 klinieken en 30 instituten behandelen per jaar meer dan 50.000 patiënten stationair. Daarnaast zijn er meer dan 300.000 ambulante behandelingen. Bij de kliniek werken in totaal 5.500 medewerkers, waaronder 800 artsen, die de medische verzorging verzekeren. Veel instellingen, zoals handwerk- en opleidingscentra, worden zelf gerund.

Opgave

Tot de infrastructuur van de academische kliniek hoort een eigen warmtekrachtcentrale voor fossiele brandstoffen, die de gebouwen van warmte voorziet. Bij de vulling van de tanks, maar ook bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden in het gebouw van de krachtcentrale kan niet helemaal worden uitgesloten, dat kleinere hoeveelheden brandbare vloeistoffen zoals stookolie of benzine uittreden. Ze moeten onmiddellijk en zonder residuen worden opgezogen en verwijderd. Omdat de kliniek grote waarde hecht aan arbeidsveiligheid en risicovoorziening moest een vloeistofzuiger worden aangeschaft, die speciaal geschikt is voor deze taak.

Oplossing

De verantwoordelijken kozen voor een Ruwac-zuiger van het type BFSD-AV, die resten van brandbare vloeistoffen van de gevarenklassen A I, A II, A III en B eenvoudig en zonder gevaar kan opzuigen.

Naast de gebruikelijke Ex-beschermingsuitrusting van de Ruwac-zuiger is de BFSD-AV uitgerust met extra veiligheidsfuncties. Zo zorgt een automatische niveaubewaking ervoor, dat de zuiger bij het bereiken van de maximale vulhoeveelheid in de opvangcontainer automatisch uitschakelt.

De persluchtaandrijving van de zuiger (een uitvoering met elektroaandrijving is ook leverbaar) is onder Ex-beschermingsaspecten niet kritiek.


Op deze manier verzekeren de technische bedrijven van de academische kliniek, dat eventueel uittredende brandbare vloeistoffen snel en risicoloos kunnen worden opgenomen en geen gevaar vormen voor het gebruik van de warmtekrachtcentrale.

Verdere branches

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt as van een biomassaverwarmingsinstallatie bij Bentheimer-Holz in Bad Bentheim.

Bentheimer Holz

Een exploitant van biomassaverwarmingen gebruikt een mobiele zuiger, om de ascontainers van de onder contract geëxploiteerde installaties te legen. Dankzij het hoge zuigvermogen kan de zuiger daarbij vaak op de vrachtwagen blijven.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 voor de gasexplosieve atmosfeer zuigt giftige stoffen op

Brandweer Bremerhaven

Een "brandweerzuiger" moet bijzonder flexibel zijn, omdat de brandweer tijdens haar werkzaamheden de meest uiteenlopende (ook brandbare en explosieve) vloeibare en stofvormige media hanteert en opzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt beendermeel in het crematorium in Hamburg.

Crematorium Hamburg

In een crematorium wordt een centrale afzuiginstallatie gebruikt om de vloeren te reinigen. De zuigleidingen lopen over drie verdiepingen en zijn 150 meter lang.

Ruwac industriezuiger DS2 zuigt houtspaanders bij Steinway & Sons in Hamburg.

Steinway

Waar met de hand gemaakt "de beste vleugels en piano's ter wereld" ontstaan, zorgen meer dan 90 Ruwac-zuigers voor netheid. De bandbreedte van de gebruikte apparaten weerspiegelt het Ruwac-programma aan stof-Ex-zuigers sinds 1979.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenstof en kiezels bij de Karl-May Festspielen in Bad Segeberg.

Stump Spezialtiefbau - Karl May-festival

Gedurende meerdere maanden zogen twee Ruwac DS 4150's fijn boorstof af, dat ontstond bij veiligheidswerkzaamheden in het natuurlijke landschap van het Karl May-festival. De zuigers stonden op de grond, de zuigleiding was in de rotswand gelegd.

Ruwac industriezuiger DLS1000 voor de gasexplosieve atmosfeer zuigt brandbare vloeistoffen in het Academisch Ziekenhuis Düsseldorf.

Universiteitsziekenhuis Düsseldorf

In de warmtekrachtcentrale van het academisch ziekenhuis Düsseldorf is een Ruwac-zuiger gestationeerd, die brandbare vloeistoffen zoals stookolie of benzine kan opnemen en afvoeren.

Ruwac industriezuiger DS1220 zuigt papierstof en schimmels in het Zentrum für Bucherhaltung in Leipzig.

ZfB Leipzig

Bij de verwijdering van schimmel uit oude, waardevolle boeken doet een Ruwac-zuiger met HEPA-filter het fijne werk - en beschermt de restaurateurs.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon