Ruwac industriezuiger DS2 zuigt houtspaanders bij Steinway & Sons in Hamburg.

Meer dan 90 Ruwac-zuigers in de pianoproductie

Klant: Steinway
Zuigmateriaal: houtspaanders en -stof; metaalspaanders
Branche: overige
Zuiger: diverse mobiele zuigers

Circa 99% van de beroemdste concertpianisten speelt op een vleugel van Steinway & Sons. De onderneming werd in 1853 in New York opgericht door de uit Hamburg geïmmigreerde familie Steinweg, sinds 1880 is er met de productie in Hamburg een tweede productiefaciliteit. In de beide fabrieken worden jaarlijks circa 3.000 vleugels en 600 piano's gemaakt. Het verticale fabricagebereik is erg hoog.

Opgave

Afgezien van de gegoten plaat, die in Hamburg wordt voorzien van 450 boringen door een CNC-machine, zijn de meeste onderdelen van het frame van hoogwaardig hout. Dat betekent: In de Steinway-fabriek moeten aan erg veel installaties en montageplaatsen houtspaanders en houtstof worden afgezogen en opgezogen.

Oplossing

Bij de keuze van de leverancier voor de zuigers heeft Steinway zich decennia geleden al gecommitteerd aan Ruwac en is daar sindsdien bij gebleven. Er zijn meer dan negentig Ruwac-zuigers – de oudste met bouwjaar 1979 – in gebruik in de Hamburgse pianofabriek in. De meesten worden zowel voor de vloerreiniging alsook voor het opzuigen van houtspaanders en –stof uit de vleugels en piano's, die actueel worden gemaakt. Aan de CNC-installatie voor de bewerking van de gegoten plaat zuigt een Ruwac metaalspaanders op.

Verdere branches

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt as van een biomassaverwarmingsinstallatie bij Bentheimer-Holz in Bad Bentheim.

Bentheimer Holz

Een exploitant van biomassaverwarmingen gebruikt een mobiele zuiger, om de ascontainers van de onder contract geëxploiteerde installaties te legen. Dankzij het hoge zuigvermogen kan de zuiger daarbij vaak op de vrachtwagen blijven.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 voor de gasexplosieve atmosfeer zuigt giftige stoffen op

Brandweer Bremerhaven

Een "brandweerzuiger" moet bijzonder flexibel zijn, omdat de brandweer tijdens haar werkzaamheden de meest uiteenlopende (ook brandbare en explosieve) vloeibare en stofvormige media hanteert en opzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt beendermeel in het crematorium in Hamburg.

Crematorium Hamburg

In een crematorium wordt een centrale afzuiginstallatie gebruikt om de vloeren te reinigen. De zuigleidingen lopen over drie verdiepingen en zijn 150 meter lang.

Ruwac industriezuiger DS2 zuigt houtspaanders bij Steinway & Sons in Hamburg.

Steinway

Waar met de hand gemaakt "de beste vleugels en piano's ter wereld" ontstaan, zorgen meer dan 90 Ruwac-zuigers voor netheid. De bandbreedte van de gebruikte apparaten weerspiegelt het Ruwac-programma aan stof-Ex-zuigers sinds 1979.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenstof en kiezels bij de Karl-May Festspielen in Bad Segeberg.

Stump Spezialtiefbau - Karl May-festival

Gedurende meerdere maanden zogen twee Ruwac DS 4150's fijn boorstof af, dat ontstond bij veiligheidswerkzaamheden in het natuurlijke landschap van het Karl May-festival. De zuigers stonden op de grond, de zuigleiding was in de rotswand gelegd.

Ruwac industriezuiger DLS1000 voor de gasexplosieve atmosfeer zuigt brandbare vloeistoffen in het Academisch Ziekenhuis Düsseldorf.

Universiteitsziekenhuis Düsseldorf

In de warmtekrachtcentrale van het academisch ziekenhuis Düsseldorf is een Ruwac-zuiger gestationeerd, die brandbare vloeistoffen zoals stookolie of benzine kan opnemen en afvoeren.

Ruwac industriezuiger DS1220 zuigt papierstof en schimmels in het Zentrum für Bucherhaltung in Leipzig.

ZfB Leipzig

Bij de verwijdering van schimmel uit oude, waardevolle boeken doet een Ruwac-zuiger met HEPA-filter het fijne werk - en beschermt de restaurateurs.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon