Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Efficiënte afzuiging bij het high-speed-frezen van kunststoffen

Klant: Tec Support
Zuigmateriaal: kunststofresten
Branche: kunststofverwerking
Zuiger: Ruwac DS 1400 (stof-Ex-zone 22) met cycloonafscheider

Als specialist voor de arbeidsveiligheid concentreert TecSupport Ltd. in Bielefeld zich op de ontwikkeling en productie van klantspecifieke balgen, die worden gebruikt voor de laserstraalgeleiding aan hoogwaardige laserinstallaties en als glijbaanbescherming.

Opgave

Meerdere volledig geautomatiseerde "High Speed Cutting"-freesinstallaties (HSC) snijden de in de besturing opgeslagen vormen van de balg uit het massieve kunststofmateriaal. Daarbij wordt bij ieder afzonderlijke product een grote hoeveelheid spaanders verwijderd, die uit het proces moeten worden verwijderd. Voor de onderneming was ook een efficiënte en ongemengde verzameling van de kunststofspaanders belangrijk.

Oplossing

Aan iedere freesinstallatie is een Ruwac-zuiger DS 1400 met een filter van de stofklasse L in Ex-beschermings-uitvoering (zone 22) geïnstalleerd. Voor de zuigers is een cycloonafscheider geplaatst. Deze combinatie werkt uitgesproken effectief: De relatief zware kunststof-freesspaanders worden bijna voor 100% al in de cycloonafscheider afgezet, zodat de zakfilters in de zuigers nauwelijks worden belast en een erg hoge levensduur bereiken.

Bij iedere freesprocedure verzamelen de spaanders zich op de bodem van de cycloon. Wordt de afzuiginstallatie uitgeschakeld, opent automatisch een klep en de spaanders vallen in een roosterbak als opvangcontainer. De roosterbak kan eenvoudig met een heftruck worden gewisseld, wanneer de freesinstallatie een andere kunststofsoort bewerkt. Zodoende verzamelt TecSupport onvermengd en kan de spaanders verkopen als recyclingsmateriaal.

Kunststofverwerking

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2720 zuigt GFK-stoffen bij het 3D-printen bij kunststofbouw in Kiel.

Dilba Kunststoffbau

Bij de productie van tentoonstellingsstukken voor musea (bijvoorbeeld een mammoetskelet) van GFK in een proces van 3D-print bewijst een Ruwac -stof-Ex zuiger zijn nut.

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-stoffen bij Alucolor in Chemnitz.

Enercon

Twee centrale afzuiginstallaties zorgen voor netheid in de rotorblad-productie van een toonaangevende fabrikant van windturbines. Alle handgereedschappen zijn direct aangesloten op het leidingnet van de installaties.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lätzsch

Bij de GRP-verwerking ontstaan schadelijke stoffen en dampen. Een specialist voor dit veeleisende bereik van de kunststofverwerking gebruikt daarom een krachtige afzuiging - van Ruwac.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon