Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Reinheid en veiligheid in de productie van katalysatoren

Klant: Evonik Catalysts Chemiepark
Zuigmateriaal: vaste chemicaliën
Branche: kunststofverwerking
Zuiger: twee Ruwac DS 1220 GasEx

Evonik Industries AG is wereldwijd een toonaangevende producent van speciale chemicaliën en hoogwaardige materialen. Het bedrijfssegment "Catalysts" produceert op meerdere locaties katalysatoren - in Marl bijvoorbeeld katalysatoren met vast bed, die processen in de chemische productie versnellen en energie- en kostenefficiënter maken.

Opgave

Bij de productie van katalysatoren - tot de processtappen horen o.a. vormgeven, impregneren, coaten en thermisch behandelen - kan stofvorming niet volledig worden vermeden. Vanwege de arbeidsveiligheid moeten residuen, die bij het overstorten of bij een productwissel ontstaan, onmiddellijk worden opgezogen. Dit is nog belangrijker, als de stoffen gedeeltelijk explosief zijn.

Oplossing

Voor deze taak gebruikt Evonik twee stof-Ex-zuigers van Ruwac. Ze zijn vanaf de basis ontworpen voor gebruik in stofexplosiegevaarlijke gebieden en zijn bovendien uiterst flexibel. Dit wordt verzekerd door het gemakkelijke transport naar de respectievelijke gebruikslocatie alsmede door de verschillende zuigmonden, -borstels, enz. die Evonik als toebehoren heeft besteld. Ze zorgen ervoor, dat elke reinigingstaak op de vloer of aan resp. in de machines efficiënt en grondig kan worden uitgevoerd met het juiste "gereedschap".

Omdat de verantwoordelijken in de katalysatorproductie van Evonik veel waarde hechten aan een geluidsarme werking van machines en installaties, is één van de beide Ruwac-Ex-zuigers van de serie DS 1 met 2,2 kW uitgevoerd als "stille zuiger".

Kunststofverwerking

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2720 zuigt GFK-stoffen bij het 3D-printen bij kunststofbouw in Kiel.

Dilba Kunststoffbau

Bij de productie van tentoonstellingsstukken voor musea (bijvoorbeeld een mammoetskelet) van GFK in een proces van 3D-print bewijst een Ruwac -stof-Ex zuiger zijn nut.

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-stoffen bij Alucolor in Chemnitz.

Enercon

Twee centrale afzuiginstallaties zorgen voor netheid in de rotorblad-productie van een toonaangevende fabrikant van windturbines. Alle handgereedschappen zijn direct aangesloten op het leidingnet van de installaties.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lätzsch

Bij de GRP-verwerking ontstaan schadelijke stoffen en dampen. Een specialist voor dit veeleisende bereik van de kunststofverwerking gebruikt daarom een krachtige afzuiging - van Ruwac.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon