Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt in het landbouwbedrijf graan en aardappelstof

Afzuigen van graanstof – veilig und efficiënt

Klant: Landwirt Schwalenberg
Zuigmateriaal: graanstof
Branche: landbouw
Zuiger: DS 1220 B1 (stof-Ex)

Als marktfruitbedrijf verbouwt het landbouwbedrijf van Dr. Bernd Schwalenberg in Nienburg/ Saale op een oppervlak van circa 350 hectare vooral graan, maar ook aardappelen en erwten. Een deel van de producten gaat in de directe verkoop en wordt in de eigen boerderijwinkel verkocht. Voor circa 1000 ton graan heeft men echter opslagmogelijkheden gecreëerd, om met de verkoop te kunnen wachten tot de winter: Dan kunnen hogere prijzen worden gerekend.

Opgave

Er werd gezocht naar een mogelijke flexibele en krachtige zuiger voor het schoonhouden van de opslaghal en het opnemen van het bij laden en lossen gegenereerde stof.

Oplossing

Dr. Bernd Schwalenberg koos voor de aanschaf van een draaistroomzuiger van het type Ruwac DS 1220 B1. De zuigers van de DS-Serie zijn ontworpen voor industriële toepassingen in het 24-uurs-gebruik en bereiken daarom ook onder ruwe gebruiksomstandigheden een lange levensduur bij een hoge betrouwbaarheid.

De krachtige draaistroomaandrijving schept de voorwaarden voor het hoge zuigvermogen. Tegelijkertijd is het apparaat compact gebouwd en zeer goed manoeuvreerbar, zodat men ook slecht toegankelijke gebieden goed kan schoonhouden.

Omdat op de boerderij vaak zeer grote haloppervlakken moeten worden afgezogen, is het gebruik van een extra vloerafzuigvoorziening rendabel, die vast wordt aangesloten op de zuigeraansluiting. Voor de grondige reiniging van kleinere oppervlakken bijvoorbeeld in de cockpits van de landbouwmachines is een ronde borstel ter beschikking.De royaal gedimensioneerde filterinzetten van de DS 1220 zorgen voor lange intervallen zonder filtervervanging; de geringe filteroppervlakbelasting ontziet bovendien het filtervlies. De opvangcontainer kan heel eenvoudig worden geleegd met een voethendel. De zwarte kleur van de GFK-behuizing duidt er al op, dat de familie Schwalenberg de stof-Ex-versie van de DS 1220 heeft aangeschaft. Net als alle organische stoffen is ook graanstof – onder voorwaarde van een bepaald stof-lucht-mengsel – ontbrandbaar. Daarom is zuiger uitgevoerd in constructie B1. Dat betekent: hij is geschikt voor het opzuigen van brandbare stoffen in stof-Ex-zone 22 conform de ATEX-richtlijn.

Landbouw

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt in het landbouwbedrijf graan en aardappelstof

Landwirt Schwalenberg

Een landbouwbedrijf gebruikt een stof-Ex-zuiger van het type D 1220 B1 als "generalist" voor de reiniging in de graanopslagplaats en het schoonmaken bijvoorbeeld de cockpits van landbouwmachines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon