Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

Schone graanoverslag in de diepzeehaven

Klant: GT Rostock
Zuigmateriaal: graan
Branche: landbouw
Zuiger: Ruwac DA 5150 M met pijpleidingnet over drie etages

De diepzeehaven Rostock heeft zich gespecialiseerd op de overslag van bulkgoederen en in het bijzonder van graan. Toen de laadcapaciteiten krap werden, hebben vier Noord-Duitse agrarische handelsondernemingen GT Rostock GmbH opgericht en 30 mio. euro geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe terminal.

Opgave

De silo's van de terminal bevatten tot 160.000 ton graan. Daarmee zou een groot voetbalstadion voor de helft kunnen worden gevuld. Er kan tot 1.200 ton per uur uit een schip worden verladen, de maximale loscapaciteit voor vrachtwagens ligt op 900 ton per uur. Bij deze hoeveelheden kan het niet uitblijven, dat tijdens de verlading graanstof neerslaat. Daarom hoort een krachtige zuiginstallatie tot de basisuitrusting van de terminal.

Oplossing

De planners kozen voor een Ruwac van het type DA 5140 M. Zijn 15 kW-directe aandrijving levert genoeg vermogen voor afzuiging op drie verdiepingen. Een 278 meter lang pijpleidingnet maakt de reiniging op het volledige oppervlak mogelijk. Zodra het aanzuigkanaal wordt verbonden met de leiding start de zuiger. Ook voor het opzuigen van grote hoeveelheden zuigmateriaal – die hier in het geval van averij kunnen ontstaan – is de DA 5140 prima voorbereid.

Het zuigmateriaal valt van de filtereenheid direct in een 200-liter-ton, die is opgeslagen in een rol- en kantelbare voorziening en zodoende zonder moeite kan worden getransporteerd, verwisseld en/of geleegd.

Landbouw

Ruwac industriezuiger DA5150 zuigt graanstof in het graanpakhuis van GT Rostock.

GT Rostock

In de graansilo-terminal zorgt een krachtige zuiger voor het schoon houden van drie verdiepingen - ook bij grote hoeveelheden zuigmateriaal

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt in het landbouwbedrijf graan en aardappelstof

Landwirt Schwalenberg

Een landbouwbedrijf gebruikt een stof-Ex-zuiger van het type D 1220 B1 als "generalist" voor de reiniging in de graanopslagplaats en het schoonmaken bijvoorbeeld de cockpits van landbouwmachines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon