Altijd veilig: Opzuigen van kunststoffen en additieven

Klant: Vestolit
Zuigmateriaal: kunststoffen (pvc) en kunststof-additieven
Branche: kunststofverwerking
Zuiger: Ruwac DS 1220 (stof-Ex-zone 22)

Vestolit GmbH hoort tot de toonaangevende producenten van pvc (polyvinylchloride), dat vooral wordt gebruikt voor toepassingen in de bouwsector (raamprofielen, buizen, vloerbedekking…). In het chemiepark Marl exploiteert Vestolit Europa's grootste volledig geïntegreerde pvc-productiefaciliteit met een jaarlijkse capaciteit van 400.000 ton.

Opgave

In het technicum test Vestolit het eigenschappenprofiel van nieuwe pvc-soorten en hun ingrediënten en controleert ook hun verwerkbaarheid. Daarvoor zijn voor de toepassingstechnici onder andere twee extrusie-installaties ter beschikking. Omdat deze installaties in een technicumbedrijf frequent worden aangepast, kunnen pvc-verbindingen en andere productresiduen in de omgeving komen. Ze moeten – dat is een grondbeginsel bij Vestolit – direct van de vloer of van de installaties worden afgezogen.

Oplossing

Voor deze taak gebruikt Vestolit een Ruwac-zuiger van de DS-serie voor stof-Ex-zone 22. Met een zakfilter van de stofklasse M, dat een reststofgehalte van 0,1 mg/ m3 bereikt, wordt een hoge standaard bereikt bij de gezondheidsbescherming van de medewerkers. De zuiger wordt niet alleen gebruikt aan de verwerkingsinstallaties, maar ook aan de samenstellingsinstallatie, waarmee de toepassingstechniek de nieuwe materiaalpreparaten genereert.

Kunststofverwerking

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2720 zuigt GFK-stoffen bij het 3D-printen bij kunststofbouw in Kiel.

Dilba Kunststoffbau

Bij de productie van tentoonstellingsstukken voor musea (bijvoorbeeld een mammoetskelet) van GFK in een proces van 3D-print bewijst een Ruwac -stof-Ex zuiger zijn nut.

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-stoffen bij Alucolor in Chemnitz.

Enercon

Twee centrale afzuiginstallaties zorgen voor netheid in de rotorblad-productie van een toonaangevende fabrikant van windturbines. Alle handgereedschappen zijn direct aangesloten op het leidingnet van de installaties.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lätzsch

Bij de GRP-verwerking ontstaan schadelijke stoffen en dampen. Een specialist voor dit veeleisende bereik van de kunststofverwerking gebruikt daarom een krachtige afzuiging - van Ruwac.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon