Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schoon en veilig: Flexibele stofafzuiging in de CFK-verwerking

Klant: Schunk
Zuigmateriaal: koolstofvezel-stoffen (CFK)
Branche: kunststofverwerking
Zuiger: centrale afzuiginstallatie (stof-Ex)

Schunk Kohlenstofftechnik GmbH produceert in Heuchelheim onder andere samengestelde onderdelen van koolstofvezels (CFK), die voornamelijk worden gebruikt in de machine- en installatiebouw en in de automobielindustrie.

Opgave

Omdat bij veel bewerkingsprocessen stof vrijkomt, moest bij de planning van een nieuwe productiehal ook het probleem van de afzuiging worden opgelost. Daarbij kon worden gekozen uit twee concepten: een centrale afzuiginstallatie en het gebruik van veel decentrale (mobiele) zuigers.

Oplossing

De verantwoordelijken van Schunk kozen – na advisering door Ruwac-experts – voor een centrale afzuiginstallatie met een vermogen van 2 x 11 kW. Deze is via pijpleidingen verbonden met talrijke zuigpunten, waaraan de gebruikers bij behoefte eenvoudig één van de zuigslangen kan aansluiten en het stof kan afzuigen. Verder zijn aan sommige verwerkingsmachines ook directe afzuigingen geïnstalleerd, die het stof onmiddellijk aan de bron opnemen.

De installatie is uitgevoerd conform de eisen van de stofexplosiebescherming. Omdat de centrale componenten zijn ondergebracht in een tussenverdieping, nemen ze geen ruimte in beslag in de productie.

Tot de voordelen van de centrale afzuiginstallatie horen de "opgeruimde" lay-out, de hoge flexibiliteit en de eenvoudige hantering. Het personeel kan zonder grote inspanning direct kleinere of grotere hoeveelheden stof opnemen. Omdat het zuigmateriaal op een centrale plaats wordt verzameld, vereenvoudigt ook de afvoer.

Kunststofverwerking

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2720 zuigt GFK-stoffen bij het 3D-printen bij kunststofbouw in Kiel.

Dilba Kunststoffbau

Bij de productie van tentoonstellingsstukken voor musea (bijvoorbeeld een mammoetskelet) van GFK in een proces van 3D-print bewijst een Ruwac -stof-Ex zuiger zijn nut.

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-stoffen bij Alucolor in Chemnitz.

Enercon

Twee centrale afzuiginstallaties zorgen voor netheid in de rotorblad-productie van een toonaangevende fabrikant van windturbines. Alle handgereedschappen zijn direct aangesloten op het leidingnet van de installaties.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lätzsch

Bij de GRP-verwerking ontstaan schadelijke stoffen en dampen. Een specialist voor dit veeleisende bereik van de kunststofverwerking gebruikt daarom een krachtige afzuiging - van Ruwac.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon