Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Ruwac-zuigers reinigen maalinstallaties voor gepigmenteerde kunststoffen

Klant: Raschig
Zuigmateriaal: residuen van gepigmenteerde thermohardende vormmassa's
Branche: kunststofverwerking
Zuiger: Ruwac DS 1129-HL-M (stof-Ex-zone 22)

Raschig GmbH met hoofdkantoor in Ludwigshafen produceert in de fabriek Espenhain een veelheid aan verschillende thermohardende vormmassa's bijvoorbeeld van melamine fenolhars. Ze worden o.a. gebruikt voor de productie van onderdelen voor de automobiel- en de elektro-industrie, onderscheiden zich door zeer goede dimensionale stabiliteit en mechanische sterkte en zijn zo belastbar, dat ze in veel gevallen componenten van metaal vervangen.

Opgave

Tot de centrale werkstappen in de productie horen het vermalen van de harsen en het mengen van het basismateriaal met pigmenten en additieven.

Dat daarbij stof vrijkomt is niet te vermijden. Vooral de pigmentresiduen moeten zorgvuldig uit het proces worden verwijderd, zodat de technische materialen steeds in de gewenste kleur, d.w.z. vrij van vreemde pigmenten, worden gegenereerd. Omdat Raschig een grote bandbreedte van circa 200 kleuren aanbiedt, zijn frequente batchwissels aan de orde van de dag. De zuiger, die de reiniging van de maalinstallaties verzorgt, wordt overeenkomstig goed gebruikt.

 

Oplossing

Er wordt o.a. een krachtige zuiger van het type DS 1229-HL-M gebruikt, die vanaf de basis is ontwikkeld en geproduceerd volgens de eisen van de explosiebescherming. Want zowel de pigmenten en additieven alsook de kunststoffen zelf zijn als organische substanties ontbrandbaar, wanneer ze als stof in een bepaalde concentratie met lucht aanwezig zijn

De zuiger aan de maalinstallaties beschikt over een grote opvangbak met 90 liter volume, zodat ook grote hoeveelheden stof zonder tussentijds legen kunnen worden opgenomen. Conform de verscheidenheid aan zaag-taken gebruikt Raschig verschillende afzuigvoorzieningen uit het Ruwac-toebehorenprogramma voor vloeren, machinebehuizing en binnenreiniging.

Kunststofverwerking

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2720 zuigt GFK-stoffen bij het 3D-printen bij kunststofbouw in Kiel.

Dilba Kunststoffbau

Bij de productie van tentoonstellingsstukken voor musea (bijvoorbeeld een mammoetskelet) van GFK in een proces van 3D-print bewijst een Ruwac -stof-Ex zuiger zijn nut.

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-stoffen bij Alucolor in Chemnitz.

Enercon

Twee centrale afzuiginstallaties zorgen voor netheid in de rotorblad-productie van een toonaangevende fabrikant van windturbines. Alle handgereedschappen zijn direct aangesloten op het leidingnet van de installaties.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lätzsch

Bij de GRP-verwerking ontstaan schadelijke stoffen en dampen. Een specialist voor dit veeleisende bereik van de kunststofverwerking gebruikt daarom een krachtige afzuiging - van Ruwac.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon