Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lichtgewicht met GFK: Niet zonder afzuiging

Klant: Lätzsch
Zuigmateriaal: residuen van glasvezelversterkte kunststoffen (GFK)
Branche: kunststofverwerking
Zuiger: Ruwac DS 1120 M (stof-Ex-zone 22)

Lätzsch GmbH in Kitzscher bij Leipzig heeft zich gespecialiseerd in de verwerking van PUR-vormdelen en van glasvezelversterkte kunststof. GFK-componenten "made by Laetzsch" zijn o.a. in gebruik in touringcars en railvoertuigen alsmede in de procestechniek en in de containerbouw.

Opgave

Bij de uitharding van GFK-onderdelen komen styreendampen vrij, die worden beschouwd als gevaarlijk voor de gezondheid en ook explosief zijn. Bij processtappen zoals lamineren en schuren ontstaan stoffen, die vanwege hun vezelige consistentie sterk aan de oppervlakken hechten. Ze zetten zich vast op de huid en werkkleding en worden weliswaar niet beschouwd als direct toxisch, maar irriteren huid en slijmvliezen. Om deze redenen is bij de GFK-verwerking een krachtige afzuiging vereist.

Oplossing

Lätzsch gebruikt voor deze taak o.a. een Ruwac-industriezuiger van het type DS 1120 M voor de stof-Ex-zone 22, waarop afhankelijk van het werkproces verschillende afzuigorganen kunnen worden aangesloten.

De Ruwac-zuiger, die is uitgerust met een filter van de stofklasse M en ook fijnstoffen tegenhoudt met een hoog scheidingsrendement van 99,9%, komt daarmee zogezegd terug op zijn geboortegrond. Want Lätzsch produceert ook GFK-behuizingen voor Ruwac en gebruikt zo dus uiteindelijk de zelf vervaardigde producten voor de werk- en gezondheidsbescherming van de eigen medewerkers.

Kunststofverwerking

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2720 zuigt GFK-stoffen bij het 3D-printen bij kunststofbouw in Kiel.

Dilba Kunststoffbau

Bij de productie van tentoonstellingsstukken voor musea (bijvoorbeeld een mammoetskelet) van GFK in een proces van 3D-print bewijst een Ruwac -stof-Ex zuiger zijn nut.

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-stoffen bij Alucolor in Chemnitz.

Enercon

Twee centrale afzuiginstallaties zorgen voor netheid in de rotorblad-productie van een toonaangevende fabrikant van windturbines. Alle handgereedschappen zijn direct aangesloten op het leidingnet van de installaties.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lätzsch

Bij de GRP-verwerking ontstaan schadelijke stoffen en dampen. Een specialist voor dit veeleisende bereik van de kunststofverwerking gebruikt daarom een krachtige afzuiging - van Ruwac.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon