Zuiger helpt bij het 3D-printen van tentoonstellingsstukken voor musea

Klant: Dilba Kunststoffbau
Zuigmateriaal: GFK-residuen
Branche: kunststofverwerking
Zuiger: DS 1750 GAS-Ex

Dilba Kunststoffbau GmbH in Neumünster ontwikkelt en produceert GFK-componenten o.a. voor campers, jachten en het interieur van railvoertuigen. Daarbij is de onderneming buitengewoon flexibel en produceert in 3D-print ook afzonderlijke onderdelen volgens monsters, die eerst gescand en dan "nagebouwd' worden. De eigenaar van de onderneming heeft met de productie van tentoonstellingsstukken voor musea een ander bedrijfssegment ontsloten.

Opgave

Andreas Dilba kwam op een dag op het idee, met de methode van de individuele GFK-productie – scannen van monsters en productie in 3D-print– natuurgetrouwe tentoonstellingsstukken voor musea te bouwen. Tot de eerste objecten hoorde een levensgrote en –echte mammoet voor een natuurhistorisch museum. Net als bij de productie van "normale" GFK-onderdelen moet het stof hier worden afgezogen, omdat het basismateriaal poedervormig is. Dat geldt niet alleen voor het vormgevende proces, maar ook voor volgende processen.

Oplossing

Dilba Kunststoffbau heeft een Ruwac-zuiger in gebruik, die goed is aangepast aan de eisen van de GFK-verwerking. De filters van de modulair opgebouwde zuiger voldoen aan de stofklasse M. Dat betekent: er wordt een maximale doorlating bereikt van 0,1 %, zodat hoogstens ieder duizendste deeltje het filter kan passeren. Minstens 99,9% van de GFK-deeltjes landt in de grote, stofvrij te legen opvangcontainer en omdat ook de filters zelf groot zijn gedimensioneerd, zijn lange arbeidscycli zonder reiniging verzekerd.

Daarmee is de robuuste Ruwac-zuiger ook op grond van zijn krachtige draaistroomaandrijving een echte "duurloper", die de GFK-specialisten in Neumünster heel goed ondersteunt bij de werkzaamheden.

Kunststofverwerking

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2720 zuigt GFK-stoffen bij het 3D-printen bij kunststofbouw in Kiel.

Dilba Kunststoffbau

Bij de productie van tentoonstellingsstukken voor musea (bijvoorbeeld een mammoetskelet) van GFK in een proces van 3D-print bewijst een Ruwac -stof-Ex zuiger zijn nut.

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-stoffen bij Alucolor in Chemnitz.

Enercon

Twee centrale afzuiginstallaties zorgen voor netheid in de rotorblad-productie van een toonaangevende fabrikant van windturbines. Alle handgereedschappen zijn direct aangesloten op het leidingnet van de installaties.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1750 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt bij Laetzsch GFK en CFK-stoffen af

Lätzsch

Bij de GRP-verwerking ontstaan schadelijke stoffen en dampen. Een specialist voor dit veeleisende bereik van de kunststofverwerking gebruikt daarom een krachtige afzuiging - van Ruwac.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt kunststofpigmenten op bij de Raschig-fabrieken in Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt kunststofstof bij Tec Support in Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon