Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schoon en veilig: Flexibele stofafzuiging in de CFK-verwerking

Klant: Schunk
Zuigmateriaal: koolstofvezel-stoffen (CFK)
Branche: industrie algemeen
Zuiger: centrale afzuiginstallatie (stof-Ex)

Schunk Kohlenstofftechnik GmbH produceert in Heuchelheim onder andere samengestelde onderdelen van koolstofvezels (CFK), die voornamelijk worden gebruikt in de machine- en installatiebouw en in de automobielindustrie.

Opgave

Omdat bij veel bewerkingsprocessen stof vrijkomt, moest bij de planning van een nieuwe productiehal ook het probleem van de afzuiging worden opgelost. Daarbij kon worden gekozen uit twee concepten: een centrale afzuiginstallatie en het gebruik van veel decentrale (mobiele) zuigers.

Oplossing

De verantwoordelijken van Schunk kozen – na advisering door Ruwac-experts – voor een centrale afzuiginstallatie met een vermogen van 2 x 11 kW. Deze is via pijpleidingen verbonden met talrijke zuigpunten, waaraan de gebruikers bij behoefte eenvoudig één van de zuigslangen kan aansluiten en het stof kan afzuigen. Verder zijn aan sommige verwerkingsmachines ook directe afzuigingen geïnstalleerd, die het stof onmiddellijk aan de bron opnemen.

De installatie is uitgevoerd conform de eisen van de stofexplosiebescherming. Omdat de centrale componenten zijn ondergebracht in een tussenverdieping, nemen ze geen ruimte in beslag in de productie.

Tot de voordelen van de centrale afzuiginstallatie horen de "opgeruimde" lay-out, de hoge flexibiliteit en de eenvoudige hantering. Het personeel kan zonder grote inspanning direct kleinere of grotere hoeveelheden stof opnemen. Omdat het zuigmateriaal op een centrale plaats wordt verzameld, vereenvoudigt ook de afvoer.

Industrie algemeen

Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Almamet

Een natafscheider van Ruwac verzekert bij een verwerker van magnesium- en aluminiumpoeder, dat bij het mengen en vullen van de poeders geen explosieve atmosfeer ontstaat.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 en voorafscheider zuigt spaanders in de Edding-fabriek in Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Schmersal

Mobiele zuiginstallatie (met klantspecifieke zuigleidingverdeler) bij stations voor de handmatige bewerking van printplaten

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon