"Semi-mobiele" spaanderafzuiging in de viltstiften-productie

Klant: Edding
Zuigmateriaal: kunststofspaanders
Branche: industrie algemeen
Zuiger: Ruwac DS 1400

Het Edding-concern met hoofdkantoor in Hamburg heeft bereikt, wat veel ondernemingen nastreven: het centrale product is een soortnaam geworden. Voor veel consumenten is een viltstift gewoon "een Edding". Daarbij produceert de onderneming ook veel andere producten in de bereiken schrijven en markeren, drukken, cosmetica en visuele communicatie. In de focus zijn echter nog altijd viltstiften in talrijke varianten.

Opgave

Circa 50% van alle "Eddings" stamt uit de in 1992 opgerichte fabriek Bautzen, die per dienst tot 200.000 stuks viltstiften produceert. Tot de vergaand geautomatiseerde processen hoort ook het exact op maat maken van de stifthulzen. Daarbij komen langwerpige polypropyleen-spaanders vrij, die direct moeten worden afgezogen.

Oplossing

Deze taak verzorgt een Ruwac-draaistroomzuiger van het type DS 1400, die normaal gesproken wordt gebruik als mobiel apparaat voor de reiniging van vloeren en industriële installaties. Bij Edding is hij echter als "semi-mobiele" – men kan net zo goed zeggen: als "semi-stationaire" – zuiger in gebruik.

De afzuigpunten, d.w.z. de zuigslangen, zijn direct in de productie-installaties geïntegreerd. De zuiger schakelt met de installatie in en uit. De afgezogen spaanders worden verzameld in een zuigton, die voor de eigenlijke zuiger is geplaatst en eenvoudig kan worden geleegd.

Omdat steeds meerdere stiften in een lijn worden geproduceerd, zijn er meerdere parallelle snijstations en vijf slangen, die uitmonden in de stofton – een zeldzame "blikvanger" van de afzuigtechniek, die echter niet is gekozen vanwege de optiek, maar omdat dit technisch en economisch de beste oplossing is.

De verantwoordelijken in de Edding-fabriek hebben besloten tegen een stationaire afzuiginstallatie, omdat ze plannen volgens conform het motto "Keep it simple" en tegelijk een hoogste mate aan flexibiliteit wilden bereiken. Deze doelen werden volledig bereikt: Als de productielijn pauzeert, kan het personeel de verplaatsbare serie-industriezuiger gebruiken voor de reiniging van vloeren en productiemachines. Daarvoor hoeft alleen de zuiguitrusting te worden verwisseld. Op deze manier bespaart Edding kosten en heeft een "Dual use"-zuiger voor de stationaire afzuiging en de mobiele reiniging.

 

Industrie algemeen

Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Almamet

Een natafscheider van Ruwac verzekert bij een verwerker van magnesium- en aluminiumpoeder, dat bij het mengen en vullen van de poeders geen explosieve atmosfeer ontstaat.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 en voorafscheider zuigt spaanders in de Edding-fabriek in Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Schmersal

Mobiele zuiginstallatie (met klantspecifieke zuigleidingverdeler) bij stations voor de handmatige bewerking van printplaten

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon