Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Goed gemengd – en veilig afgezogen

Klant: Almamet
Zuigmateriaal: metaalstoffen
Branche: metaalbewerking
Zuiger: natafscheider NA 250 AM met voorgeschakelde cycloonafscheider

Almamet GmbH produceert o.a. reductie- en ontzwavelingsmiddelen voor de staalindustrie. Daarbij gaat het om mengsels van magnesium- en aluminiumpoeders met andere bestanddelen. Bovendien produceert Almamet ook poeder van magnesium-legeringen, die worden gebruikt bij de productie van vuurvaste producten.

Opgave

Omdat lichtmetaalstoffen ontbrandbaar zijn, moeten ze worden afgezogen. Dat geldt in het bijzonder voor de menginstallatie, waar via transportschroeven tot zes poedervormige ingrediënten naar mengcontainers worden getransporteerd. Hier werd een krachtige afzuiging gezocht, die voldoet aan de eisen van de stofexplosiebescherming.

Oplossing

Direct aan de menginstallatie wordt het af te voeren stof eerst naar een circa twee meter hoge cycloon geleid. Hij dient als voorafscheider en scheidt reeds een groot deel van de deeltjes af. De nu nog in de luchtstroom aanwezige lichtmetaalstoffen komen in een natafscheider van het type NA 250 AM (voor "Aluminium/ Magnesium"). Hij leidt de ontbrandbare stoffen door een vloeistof en maakt ze zo onschadelijk. Twee reststoffilters zijn voorgeschakeld; een ontgassingsklep voorkomt het ontstaan van ontbrandbare atmosferen in de zuiger zelf. Het aandrijfaggregaat van de afzuiginstallatie is uitgevoerd als separate eenheid.

De bedrijfsleiding van de Almamet-fabriek in Ratingen is zeer tevreden met de installatie. Metingen hebben aangetoond, dat meer dan 99 procent van de explosieve stoffen betrouwbaar worden geabsorbeerd.

Industrie algemeen

Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Almamet

Een natafscheider van Ruwac verzekert bij een verwerker van magnesium- en aluminiumpoeder, dat bij het mengen en vullen van de poeders geen explosieve atmosfeer ontstaat.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 en voorafscheider zuigt spaanders in de Edding-fabriek in Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Schmersal

Mobiele zuiginstallatie (met klantspecifieke zuigleidingverdeler) bij stations voor de handmatige bewerking van printplaten

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon