Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Productie van gemicroniseerde additieven: Stof centraal afgezogen

Klant: Clariant  
Zuigmateriaal: additieven voor lakken en kunststoffen  
Branche: chemie
Zuiger: DS 2520 M-B1 als centrale afzuiginstallatie met hogesnelheidscycloon als voorafscheider

Clariant AG is één van de wereldwijd grootste leveranciers van speciale chemicaliën. In het bedrijfssegment additieven ontwikkelt en produceert zij additieven, waarmee de functionele eigenschappen en de prestaties van kunststoffen en lakken worden verbeterd. De fabriek Gersthofen bij Augsburg produceert onder meer een breed scala aan additieven op wasbasis. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat drukinkten bijzonder goed hechten op het dragermateriaal, kunststoffen zeer gemakkelijk te verwerken zijn en lakken een hoge krasvastheid hebben.

Opgave

Een centrale stap in de wasfabrieken in Gersthof is het malen van de wassen tot in het micronbereik: De micropoeders van de Ceridust-additieven hebben afhankelijk van het type een deeltjesgrootte van maximaal 15 tot 35 µm. Bij het malen ontstaat onvermijdelijk stof, dat bij Clariant "in-line" wordt afgezogen, omdat dit de verdeling van de deeltjesgrootte en daarmee de productkwaliteit van de gemicroniseerde wassen zou aantasten.

Oplossing

Een Ruwac-zuiger van het type DS 2520 M-B1 wordt hier niet, zoals anders gebruikelijk, ingezet als mobiel apparaat, maar als centrale afzuiginstallatie. Aan de toevoer- en doseereenheden van de maalinstallaties bevinden zich diverse afzuigpunten, die via een verzamelleiding naar het zuigaggregaat leiden. Voor de zuiger is een hogesnelheidscycloon met continue uitvoer geplaatst, die grotere deeltjes afscheidt en naar een opvangcontainer voert. Een filter van het type B1 houdt stof met een kleinere deeltjesinhoud tegen. De maalinstallaties zijn gemiddeld 16 tot 17 uur per dag in bedrijf en de geïntegreerde 90 l-opvangcontainer is uitgerust met automatische niveaubewaking.

Omdat wasstof de neiging heeft te kleven, moest Ruwac een filtermateriaal kiezen, dat deze eigenschap tegengaat. Daarom wordt een medium met PTFE-coating gebruikt. De retentiegraad van het medium komt overeen met gebruikscategorie C - dat betekent: Een doorlating van 0,1% wordt niet overschreden. De installatie is uitgevoerd conform de eisen van de stof-Ex-zone 21. Gerelateerd aan de explosiebeveiliging wordt de stofklasse M bereikt, die geschikt is voor stoffen met een blootstellingsgrenswaarde onder 0,1 mg/m3.

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon