Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Verspilling vermijden bij het vullen van PC-granulaat

Klant: Chemion
Zuigmateriaal: polycarbonaat (PC)-granulaat
Branche: chemie
Zuiger: Ruwac DS 2520 L-B1 met voorafscheider en bigbag

Chemion heeft zich stevig gevestigd als gespecialiseerde dienstverlener in de chemielogistiek - onder meer in het chemiepark Krefeld-Uerdingen. Daar produceert Covestro jaarlijks circa 250.000 ton verschillende typen Makrolon®. Dit polycarbonaat wordt onder meer gebruikt voor de productie van cd's en dvd's, zonnepanelen en dakconstructies. Chemion verzorgt hier in opdracht van Covestro de opslag, vulling en verpakking. Daarvoor is een silo logistiek centrum met bijna 80 verzend- en mengsilo's ter beschikking.

Opgave

Bij het vullen of opzakken van grote PC-hoeveelheden is het onvermijdelijk, dat granulaat op de vloer terechtkomt. Omdat de kogels klein, hard en rond zijn, kunnen medewerkers erover uitglijden. Daarom moet het granulaat onmiddellijk worden opgezogen. De gebruiker zocht naar een oplossing, het granulaat te verzamelen, nog voor het op de grond komt, om het toe te voeren aan het hergebruik. Daarmee wil men verspilling voorkomen en het materiaalrendement verhogen.

Oplossing

Onder de vulinstallatie, die zakken van 900 kg vult, werd een opvangbak geïnstalleerd. Daar wordt het granulaat verzameld, als het naast de verpakking valt. Een Ruwac-zuiger van het type DS 2520 L-B1 met voorafscheider maakt het opzuigen van het granulaat mogelijk, dat daarna in een klantspecifieke, door Ruwac ontworpen voorafscheider terechtkomt. Van daaruit kan er bij behoefte via een doorvalsluis in een bigbag gevuld en naar de bijbehorende silo teruggebracht worden.

Chemie

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt verfpigmenten bij Axalta

Axalta

Reiniging van een werkstation voor het doseren van pigmenten in de productie van elektrodompellak

Ruwac industriezuiger DS2521 voor de stofexplosieve atmosfeer met Big Bag zuigt wasadditieven bij Clariant in Gersthofen.

Clariant

In de productie van gemicroniseerde wasadditieven verzekert een centrale afzuiginstallatie met PTFE-gecoate filters netheid en de gewenste korrelgrootteverdeling van de additieven.

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer met silo en Big Bag zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (DS met opvangbak)

Een opvangbak en een Ruwac-zuiger: Meer heeft men niet nodig, om PC-granulaat bij de vulling terug te voeren naar de transportketen.

Ruwac spanenzuiger SPS250 zuigt Makrolon-stof bij Chemion in Uerdingen.

Chemion (SPS)

Bij de vulling van PC-granulaten bewijzen spanenzuigers, die eigenlijk werden ontwikkeld voor een heel ander doel, hun waarde.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 stille zuiger in het Evonik Chemiepark in Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Stof-Ex-zuigers in de productie van katalysatoren met vast bed zorgen voor netheid zowel aan de productiemachines alsook in hun omgeving.

Evonik

Met een "alleszuiger" uit het Ruwac-programma verwijdert een fabrikant van chemische additieven poederresten van de vloer en van de productie-installaties.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt cosmeticastof bij L´Oreal in Karlsruhe.

L´Oreal

Stationaire zuiginstallatie zorgt voor stofvrij doseren van ingrediënten in mengcontainers in de cosmeticaproductie.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Vestolit

Pvc-granulaten, compounds en diverse kunststof-additieven zuigt een stof-Ex-zuiger in het technisch centrum van een vooraanstaande kunststoffenfabrikant

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon