Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Afzuiging van stof in de led-productie

Klant: Odelo
Zuigmateriaal: GFK en printplaatstof
Branche: auto-industrie
Zuiger: Ruwac DS 1221 H (stof-Ex)

Een toonaangevende Europese fabrikant van led-techniek met hoofdkantoor in Duitsland en tien vestigingen wereldwijd concentreert zich op de ontwikkeling en productie van led-systemen voor de automobielindustrie. De focus is op achterlichten voor auto's.

Opgave

De leds worden net als de daarbij behorende voorschakelapparaten gemonteerd op printplaten van elektrisch isolerende vezelversterkte kunststof (GFK). De productie gebeurt in zogenaamde panelen, die door frezen van elkaar worden gescheiden. Daarbij ontstaat fijn GFK-stof, dat als schadelijk voor de gezondheid wordt beschouwd en daarom moet worden afgezogen. Dit stof is - in bepaalde concentratie met atmosferische zuurstof - explosief.

Oplossing

Aan elke freesinstallatie voor het scheiden van de printplaten is een Ruwac-zuiger vast geïnstalleerd voor het afzuigen en opzuigen van explosief stof (stof Ex-zone 22). De gebruikte filters van stofklasse H zijn geschikt voor het opzuigen van neergeslagen, droge, niet-brandbare, gevaarlijke stoffen met MAK-waarden, alsmede van kankerverwekkende stoffen. Tot deze categorie horen GFK-stoffen. Daarmee is in de volle omvang voldaan aan de eisen voor werk- en gezondheidsbescherming. Bovendien zijn de zuigers duurzaam, efficiënt en ontworpen voor continu gebruik.

Automotive

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon