Ruwac natafscheider NA7-26 zuigt bij 3D-printen bij Realizer in Paderborn.

Realizer: Pionier van het 3D-printen gebruikt compacte Ruwac-natafscheider

Klant: Realizer
Zuigmateriaal: metaalpoeder
Branche: Additieve productie
Zuiger: Ruwac natafscheider NA7-11

Realizer in Borchen wordt gezien als een pionier in de additieve productietechniek: De oprichters van de onderneming waren er in de 90-er jaren significant bij betrokken, de SLM-technologie tot productierijpheid te brengen. Tegenwoordig is Realizer deel van de DMG Mori Group en biedt een compleet programma SLM-installaties - van ultracompacte desktop=apparaten voor de productie van tandprotheses tot allround-installaties voor de productie van grotere onderdelen.

Opgave

Realizer streeft ernaar, zijn klanten complete oplossingen aan te bieden voor de additieve productie volgens het SLM-proces. Daarom was de onderneming op zoek naar een compacte afzuiginstallatie, die een grondige en efficiënte reiniging van de werkruimte van de machine mogelijk maakt. Daarbij moet er rekening mee worden gehouden, dat metaalstof explosief kan zijn als bijvoorbeeld lichte metalen worden verwerkt.

Oplossing

De onderneming koos voor de NA 7-11 van Ruwac. Deze zeer compacte natafscheider zuigt de met metaalstof verrijkte lucht - die explosief kan zijn als lichte metalen worden verwerkt - direct uit de werkruimte. De luchtstroom wordt eerst geneutraliseerd, doordat hij door een met vloeistof gevulde opvangcontainer wordt geleid. Daar zinken de metaaldeeltjes als sediment naar de bodem, terwijl de voorgereinigde lucht in de vorm van luchtbellen naar het oppervlak komt en door filterpatronen van de stofklasse M of H wordt geleid.

Additieve productie

Ruwac natafscheider NA7-26 zuigt bij 3D-printen bij Realizer in Paderborn.

Realizer

Een pionier op het gebied van selectief lasersmelten (SLM) van metalen gebruikt compacte natafscheiders van Ruwac, om metaalpoeder uit de werkruimte van de machines af te zuigen.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon