Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-poeder bij Alucolor in Chemnitz.

Centrale afzuiginstallatie voor de poedercoating

Klant: Alucolor
Zuigmateriaal: poederlakken
Branche: oppervlaktetechnologie
Zuiger: DS 1400 B1-C als centrale afzuiginstallatie met voorafscheidersilo

TesttekstAls industrie-dienstverlener concentreert alucolor Oberflächenveredlung GmbH & Co. KG in Chemnitz zich op de poedercoating van grote aluminiumdelen. Men biedt een vrijwel onbegrensd kleurspectrum met verschillende glansniveaus, structuren en metallic-optiek.

Opgave

Omdat bij grote delen vaak wordt gecoat met kleine batchgroottes, zijn in de applicatie-installaties frequente kleurwisselingen nodig. Vanwege de rendabiliteit wil men vooral bij de reiniging van de kleurwissel-installaties de poederlak onvermengd terugwinnen.

Oplossing

Exact op deze voorwaarden is de afzuiginstallatie, die Ruwac op basis van het Ruwac-modulaire systeem heeft ontwikkeld voor Alucolor, afgestemd. In de hal met de poedercoatingcabines is een pijpleidingnet met meerdere aansluitpunten voor zuigbuizen aangelegd. Zodra het personeel een zuigbuis aansluit op het pijpnet, schakelt automatisch een vast geïnstalleerde Ruwac-industriezuiger van het type DS 1400 B1-C in.

Het zuigmateriaal komt eerst in een voorafscheidersilo met een capaciteit van 200 liter en dan pas in de zuiger. De silo is op een hoogte van circa 1,50 aangebracht en zijn uitloopbuis is zo lang, dat hij precies zoveel poeder opneemt, als in de afvoerzak past. Aan het bovenste en onderste einde van de loseenheid is een schuif geïnstalleerd. Wanneer de bediener de bovenste schuif opent, stroomt het materiaal in de buis. Dan wordt de bovenste schuif gesloten en de onderste geopend en het zuigmateriaal valt in de afvalcontainer.

Voorafscheidersilo en zuiger zijn uitgerust met zakfilters van de categorie C. Bovendien werd een reststoffilter geïnstalleerd, dat ook de kleinste poederdeeltjes tegenhoudt. De afzuiginstallatie voldoet aan de eisen van de stofexplosiebescherming.

Oppervlaktetechnologie

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-poeder bij Alucolor in Chemnitz.

Alucolor

Een poedercoater gebruikt een op maat gemaakte centrale afzuiginstallatie voor de economisch reiniging van coatingcabines en spuitinstallaties. De installatie maakt bovendien de onvermengde scheiding van het afgezogen verfpoeder mogelijk.

Ruwac industriezuiger RO1 S voor zone 22 zuigt poedercoating in de Amazone-fabriek in Hude.

Amazone

Opzuigen van poedercoatingresten in schroefgaten van landbouwmachines met compacte stof-Ex-zuiger

Ruwac afzuiginstallatie zuigt poedercoating bij Claas in Harsewinkel.

Claas

Klantspecifieke zuiger voor het opzuigen van grote poedercoatingresten in de landbouwmachineproductie

Ruwac industriezuiger DS2520 met voorafscheider voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt verfstof en verfnevels bij Thedens in Düsseldorf.

Thedens

In een professionele spuiterij voor (bedrijfs)voertuigen verwijdert een Ruwac-zuiger met een trechtervormig afzuigorgaan de overspray - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon