Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Mobiele industriezuiger in een metaalbewerkingsbedrijf

Klant: Salvatore Longo
Zuigmateriaal: metaalstof
Branche: metaalbewerking
Zuiger: mobiele zuiger WSZ 2210 L

Slijpen, frezen, boren, draaien, lassen: Dat zijn de typische bewerkingsprocessen in het bedrijf van Salvatore Longo GmbH in Heiligenhaus. De in 1998 opgerichte onderneming heeft zich gespecialiseerd in de bewerking van metaalcomponenten en heeft daarbij de focus op oppervalkbewerking, vooral op het slijpen.

Opgave

Er werd een "allrounder" onder de industriezuigers gezocht, die betrouwbaar en dagelijks zowel de vloerreiniging verzorgt alsook – met passende toebehoren – kan worden gebruikt voor de reiniging van de machines. Daarbij moest er rekening mee worden gehouden, dat zowel grote metaalspaanders alsook fijn slijpstof moet worden afgezogen.

Oplossing

De keuze viel op een mobiele Ruwac-zuiger WSZ 2210 L met een filter van stofklasse L. Naast grote hoeveelheden stof slikt hij ook kleinere stukken metaal, die zich bijvoorbeeld ophopen in de cellen van de freesrobots. Dankzij compacte afmetingen en lichtlopende wielen kan de zuiger met een geringe krachtsinspanning worden verplaatst. De praktische leging met een voethendel draagt eveneens bij aan de eenvoudige bediening. Daarmee heeft de Ruwac-zuiger er een aanzienlijk aandeel in, dat het er in de productie van Salvatore Longe ondanks de metaalstoffen, die in grote hoeveelheden ontstaan, relatief schoon aan toegaat.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon