Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Tweeweg-afzuiging: Natafscheider maakt ontbrandbare alu- en magnesiumstoffen onschadelijk

Klant: Pierburg
Zuigmateriaal: aluminium- en magnesiumstoffen
Branche: metaalbewerking
Zuiger: DS 2720 in combinatie met natafscheider

Als onderdeel van Rheinmetall Automotive AG, d.w.z. de automotive-divisie van Rheinmetall, hoort Pierburg tot de marktleiders bij de ontwikkeling en productie van lagers, zuigers, kleppen en pompen voor verbrandingsmotoren. Maar ook voor hybride en elektrische voertuigen biedt Pierburg een breed spectrum aan energiebesparende componenten in de aandrijflijn en in thermomanagement.

Opgave

In de fabriek in Nettetal produceert Pierburg o.a. aanzuigbuizen van magnesium. De productie is in hoge mate geautomatiseerd, maar bijvoorbeeld bij nulseries of prototypen worden de magnesiumcomponenten deels handmatig bewerkt. Op deze werkplekken moet het fijne en zeer reactieve (lees: ontbrandbare) magnesiumstof bij voorkeur direct op de plaats van ontstaan worden afgezogen – ook in de monsterwerkplaats.

Oplossing

Omdat in de monsterwerkplaats veel materialen worden bewerkt, heeft Pierburg samen met Ruwac een stationaire afzuiginstallatie ontwikkeld als "tweeweg-oplossing": Er zijn twee zuigarmen in gebruik, die al door de kleurgeving eenduidig zijn te onderscheiden. Wanneer de bediener niet-explosieve materialen zoals bijvoorbeeld kunststoffen bewerkt, brengt hij de blauwe afzuigarm in positie en het stof wordt direct naar de Ruwac-zuiger van het type DS 2720 B1 geleid. Wanneer hij echter met magnesium te doen heeft, schakelt hij via een driewegkraan om naar de rode afzuigarm. In dit geval komt het stof eerst in een Ruwac-natafscheider. Hier worden de afgezogen materialen via een dompelbuis naar een vloeistof geleid en daar onschadelijk gemaakt. Een nageschakeld fijnfilter houdt eventueel niet afgescheiden deeltjes tegen.De zuigeenheid bevindt zich in de aangrenzende ruimte. Deze is, net als de natafscheider, toegelaten voor het gebruik in explosieve zones (constructie 1) en conform BGR-richtlijnen geschikt voor het afscheiden van aluminium en magnesium.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon