Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

Innovatief lichtgewicht aluminium materiaal wordt veilig afgezogen

Klant: PEAK
Zuigmateriaal: aluminiumpoeder resp. –stof
Branche: metaalbewerking
Zuiger: zeven Ruwac stof-Ex-zuigers

PEAK Werkstoff GmbH in Velbert, een onderneming van de WKW-groep, gebruikt een innovatief proces voor de productie van zeer belastbare aluminiumcomponenten. Door sproeiverdichting wordt een hooggelegeerde gesmolten massa verwerkt tot cilindrische halffabrikaten. Ze stollen snel en worden door opvolgende processen zoals extruderen en smeden verder verhard. Zo kunnen lichtgewicht producten met een homogene structuur worden geproduceerd, die erg sterk en tegelijk erg licht zijn en bovendien uitstekende glijdende eigenschappen bieden. Een typisch toepassingsvoorbeeld zijn cilindervoeringen.

Opgave

In de drie sproeiverdichtingsinstallaties, die PEAK exploiteert, zijn afzuiginstallaties geïntegreerd, die het overtollige poeder verzamelen via een cycloon. Daarnaast zijn er talrijke secundaire processen, waarbij poeder vrij kan komen – bijvoorbeeld het vullen van de poedermetallurgische grondstoffen en de machinale afwerking. Het poeder moet daarom worden af- of opgezogen omdat aluminiumstoffen - onder voorwaarde van een bepaalde mengverhouding met lucht - ontbrandbaar zijn.

Oplossing

Er zijn in totaal zeven mobiele zuiginstallaties van Ruwac in gebruik om de netheid in bedrijf te verzekeren en stoffen op te nemen, waar ze ook ontstaan - hetzij bij de vloerreiniging, bij het schoonmaken van machines of bij het reinigen van filters. Deels werken de apparaten continu in een acht-uurs-bedrijf, wat dankzij de draaistroomaandrijving geen bijzondere uitdaging betekent. Alle zuigers kunnen in de stof-Ex-zone 22 (herkenning II 3D; stofklasse M) worden gebruikt.

Bij één van de Ruwac-zuigers heeft PEAK als optie een afzuigarm mee besteld. Deze zuiger is overwegend in gebruik in de omgeving van een kleinere sproeiverdichtingsinstallatie. Aan deze installatie worden frequent afzonderlijke poedervormige legeringsbestanddelen overgeheveld, om tests uit te voeren met nieuwe legeringen. Het dragen van beschermende kleding is daarbij verplicht en de afzuigarm zuigt de opgewervelde stoffen direct af op de plaats van ontstaan. Via een wisselsysteem kan hij met een paar handelingen worden vervangen door een normale zuigslang.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon