Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

Natafscheider voor poederextrusie-proces

Klant: NMF Neue materialen Fürth
Zuigmateriaal: aluminiumstoffen
Branche: metaalbewerking
Zuiger: natafscheider NA 35-WSP AL

In het jaar 2000 werd Neue Materialien Fürth GmbH opgericht in het kader van de Hightech-Offensive Bayern. Als onderzoeks- en ontwikkelingscentrum en partner van de industrie is het de taak van NMF, innovatieve materiaal-toepassingen en verwerkingstechnologieën in serieproductie te brengen.

Opgave

NFM werkt o.a. aan de ontwikkeling van de Temconex-procedure – een nieuwe manier van poederextrusie, waarbij de metalen (als poeder, spanen of granulaat) in een continu, volledig geautomatiseerd proces worden verwerkt tot draden, buizen of profielen.

Bij veel tests in de testfaciliteit worden halffabrikaten op basis van aluminiumpoeder geëxtrudeerd. Deze poeders kunnen explosieve mengsels vormen, wanneer ze aanwezig zijn in een bepaalde verhouding met atmosferische zuurstof en moeten daarom worden afgezogen.

Oplossing

Deze taak verzorgt een mobiele Ruwac-natafscheider van het type NA 35-WSP AL. Hij wordt regelmatig gebruikt voor de reiniging van de vloer rondom de Temconex-installatie en de installatie zelf. De zuigers van de NA-serie leiden het zuigmateriaal eerst door een vloeistof en binden het daar, zodat de lichtmetaaldeeltjes niet meer explosief zijn. De vervuiling verzamelt zich in een container, die met een paar handelingen kan worden geleegd.

De NA 35 kan worden gebruikt in de stof-Ex-zone 22. De afkorting "A“ in de productaanduiding geeft de aanwijzing, dat deze variant speciaal geschikt is voor het afzuigen van aluminiumstof. Andere versies van de NA 35 worden bijvoorbeeld gebruikt bij de afzuiging van magnesiumstof of hete gassen.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon