Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Een "allrounder" voor de metaalbewerking

Klant: Hörmann
Zuigmateriaal: stof uit de metaal- en kunststofverwerking
Branche: metaalbewerking
Zuiger: DS 1400 (stof-Ex)

Poorten, deuren, kozijnen: Dat zijn producten, die in heel Europa zijn verbonden met de naam Hörmann. Want de groep van ondernemingen is in dit bereik marktleider in Europa, bereikt een omzet van meer dan 1 miljard € wordt geleid door de derde en vierde generatie van de oprichtende familie. In 36 fabrieken produceren meer dan 6000 medewerkers hoogwaardige deuren en poorten voor particuliere en commerciële onroerende zaken. Het hoofdkantoor van Hörmann is in het Westfalense Steinhagen.

Opgave

In de fabriek Steinhagen – één van 17 in Duitsland – worden garage- en industriële deuren geproduceerd. Dat er daarbij aan veel installaties stofontwikkeling ontstaat, is niet te vermijden. Er werd gezocht naar een krachtige industriezuiger in het bijzonder voor de vloerreiniging.

Oplossing

In een (in 2012 gebouwde) hal komt een Ruwac-zuiger van het type DS 1400 in gebruik, waarmee de grote vloeroppervlakken regelmatig worden gereinigd. Daarbij gebruikt het personeel een breed vloerzuigmondstuk. Maar ook bij de reiniging van de productiefaciliteiten – tot en met het veiligheidshek – wordt de DS 1400 gebruikt en doet zijn taak betrouwbaar en merkbaar. Men moet eraan toevoegen, dat de zuiger – en dat is nogal ongebruikelijk voor industriezuigers – bij Hörmann ook zeer goed wordt behandeld: Wanneer hij zijn werk heeft gedaan, wordt hij tot het volgende gebruik afgedekt met een stofafstotend dekzeil.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon