Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Efficiënte machinereiniging in de machinale productie

Klant: Haux
Zuigmateriaal: metaalspaanders
Branche: metaalbewerking
Zuiger: Ruwac-spanenzuiger SPS 250

Haux Life-Support GmbH in het Badense Karlsbad wordt wereldwijd beschouwd als specialist voor decompressiekamers, die bij duikmissies, in civiele techniek en tunnelbouw alsmede in ziekenhuizen in gebruik zijn. In de kamers kan een overdruk tot 5 bar – bij speciale systemen bijvoorbeeld voor diepduiktoepassingen ook meer – worden gegenereerd. Afhankelijk van de toepassing zijn ze uitgerust met airconditioners, zuivere zuurstofvoorziening en andere opties.

Opgave

Tot het machinepark van Haux horen meerdere draai- en freesmachines. Omdat voor de productie van de drukvaste containers aanzienlijke plaatdiktes vereist zijn, worden bij het bedrijf ook grote hoeveelheden spaanders geproduceerd, die direct via spaandertransporteurs naar de overeenkomstige containers worden getransporteerd.

Desondanks blijven resten van aluminium- of staalspaanders achter in en aan de machines, net als resten van vloeibare bedrijfsstoffen zoals koelvloeistof, smeermiddel en snijolie. Deze residuen moeten efficiënt worden verwijderd.

Oplossing

De machines worden regelmatig gereinigd met een Ruwac-spanenzuiger van het type SPS 250. Dit zuigertype scheidt het zuigmateriaal in vaste en vloeibare bestanddelen.

Het vloeistofaandeel (koelsmeermiddelen en snijolie) komt in een opvangcontainer, met een capaciteit van bijna 150 liter en zodoende slechts zelden hoeft te worden geleegd. De vloeistoffen kunnen zo worden afgevoerd of verwerkt. Datzelfde geldt voor het aandeel vaste stoffen, d.w.z. de aluminium- en staalspaanders. Ze worden verzameld in de spaanderkorf met een capaciteit van 30 liter en kunnen zonder "downcycling" worden gerecycled als waardevolle secundaire grondstoffen. Daarbij is de zuiger zo krachtig, dat ook zware spaanders, die ontstaan in de productie van Haux, betrouwbaar worden afgezogen.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon