Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Metaalstof meteen aan de plaats van ontstaan afgezogen

Klant: Drebelow & Jahn
Zuigmateriaal: metaalstoffen
Branche: metaalbewerking
Zuiger: Ruwac-ontstoffer DS 6

Als specialist voor kleine series en veeleisende taken vervaardigt Drebelow & Jahn GmbH aan de Noordzeekust van Wuster bij Cuxhaven hydraulische besturingen, die wereldwijd onder andere in windturbines, containerkranen, mijnbouwmachines, reddingsvoertuigen en installaties voor de vormtechniek in gebruik zijn. Daarbij worden staal- en aluminiumblokken met gewichten tot 700 kg bewerkt – met een modern machinepark, waartoe naast CNC-bewerkingsinstallaties ook machines voor ontbramen, slijpen en polijsten horen.

Opgave

Bij de bewerking van de hydraulische blokken ontstaan naast spaanders ook fijne stoffen, die vanwege de gezondheidsbescherming moeten worden afgezogen. En zodra aluminiumblokken worden bewerkt, moeten ook de eisen van de explosiebescherming in acht worden genomen. Drebelow & Jahn zocht een ontstoffer, die met deze eisen voor reinheid en veiligheid in de productie zorgt.

Oplossing

Aan een freesinstallatie, die de "finish" van de blokken verzorgt en naast spaanders extreem fijn metaalstof genereert, werd een Ruwac-ontstoffer van het type DS 64000 M aangesloten. De installatie zuigt de stoffen direct op de plaats van ontstaan af.

De geringe onderdruk van 26 mbar creëert de voorwaarde ervoor, dat fijne deeltjes betrouwbaar worden opgezogen en zich verzamelen aan de patroonfilters. De pneumatische reiniging in de tegenstroom leidt ertoe, dat de door het filter tegengehouden zwevende stoffen in de opvangcontainer komen, die eenvoudig kan worden geleegd.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon