Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

Aluminiumstof afzuigen – met de vonkenvanger

Klant: BMW
Zuigmateriaal: aluminium- en magnesiumhoudend slijpstof
Branche: metaalbewerking
Zuiger: Ruwac DS 1220 met vonkenvanger

Met de merken BMW, Mini en Rolls-Royce behoort BMW AG met hoofdkantoor in München tot de wereldwijd leidende fabrikanten van premium voertuigen. De onderneming produceerde in 2019 circa 2,54 miljoen voertuigen en behaalde een omzet van 104,2 miljard €.

Opgave

De carrosserieën van moderne auto's worden steeds vaker niet meer helemaal van staal, maar in een hybride constructie gefabriceerd: Een materiaalmix van staal, aluminium, magnesium en kunststof maakt een gering gewicht en hoge functionaliteit mogelijk.

Deze trend heeft ook gevolgen voor de carrosseriereparaties in erkende werkplaatsen. Want lichtmetaalstoffen zijn ontbrandbaar en wanneer een automonteur bijvoorbeeld bij het slijpen van een alu-carrosseriedeel toevallig ook een aangrenzend plaatdeel raakt, ontstaan vonken, die het stof in brand kunnen steken.

Oplossing

Voor deze taak en voor de klanten van BMW heeft Ruwac een compacte zuiger ontwikkeld, die het zonder de anders gebruikelijke natte scheiding (waarbij het zuigmateriaal door een vloeistof geleid en zo "onschadelijk" gemaakt wordt) doet. In plaats daarvan is in een compacte, aan de zuiger gemonteerde container een "vonkenvanger" ondergebracht, die werkt volgens een zuiver mechanisch principe en alle vonken - figuurlijk gesproken - wegslaat. Dan volgt een 5 m lang kalmeringstraject, voor het zuigmateriaal in de opvangcontainer komt. Uitgebreide tests bij Ruwac en in het BMW-ontwikkelingscentrum toonden aan, dat de vonkenvanger het inzuigen van effectieve ontstekingsbronnen effectief en betrouwbaar voorkomt.

Met hun compacte constructie zijn Ruwac-zuigers met vonkenvanger ideaal voor gebruik in de werkplaats, vooral omdat ze niet alleen geschikt zijn voor de afzuiging direct aan de machine, maar ook voor het opzuigen van stof. In dit geval werkt het apparaat zonder vonkenvanger; de aansluitingen voor zuigen en afzuigen zijn verwisselingsveilig uitgevoerd.

Metaalbewerking

Ruwac industriezuiger R01 R022 met vonkenvanger in stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar aluminiumstof bij BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Ruwac ontstoffer DS64000 zuigt grafietstof bij Drebelow in Nordholz.

Drebelow & Jahn

Fijn metaalstof afzuigen: Voor deze taak zorgt een Ruwac-ontstoffer van de DS6-serie bij een fabrikant van hydraulische blokken van staal en aluminium

Ruwac spanenzuiger SPS250 met directe aandrijving 3,0 kW zuigt metalen spaanders bij Haux in Cuxhaven.

Haux

Bij de verspaning in de drukcontainerproductie ontstaan grote hoeveelheden metaalspaanders. Met een spanenzuiger kunnen de machines efficiënt worden gereinigd.

Ruwac industriezuiger DS1220 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt metalen spaanders bij Hörmann in Oerlinghausen.

Hörmann

In een productiebedrijf voor deuren en poorten wordt een Ruwac-draaistroomzuiger hoofdzakelijk gebruikt voor de reiniging van vloeren, maar ook voor het schoonhouden van de machines.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt metalen spaanders op de universiteit in Neurenberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Een onderzoekscentrum voor nieuwe aluminiumverwerkingsmethoden gebruikt een natafscheider voor de verwijdering van explosief aluminiumstof in de omgeving van een testfabriek.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1220 voor stofexplosieve atmosfeer zuigt explosief aluminiumstof bij Peak in Velbert af

PEAK

In totaal zeven Ruwac-zuigers in stof-Ex-uitvoering zijn in gebruik bij de productie van een innovatief lichtgewicht aluminiummateriaal op basis van poedermetallurgie.

Ruwac natafscheider NA35 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt ontvlambaar magnesiumstof bij Pierburg in Nettetal.

Pierburg

Ein Automobilzulieferer hat in seiner Musterwerkstatt eine „Zwei-Wege-Absaugung“ für das Absaugen von Kunststoffen und Metallen (konventioneller Industriesauger) und entzündlichen Leichtmetallstäuben (Nassabscheidung) installiert.

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt metalen spaanders bij Salvatore Longo in Ratingen.

Salvatore Longo

In een metaalverwerkend bedrijf wordt een Ruwac-zuiger dagelijks universeel gebruikt - voor de verwijdering van metaalspaanders en slijpstof op de vloer en de machines.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon