Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Afzuigen van stoffen in de elektronicaproductie

Klant: Schmersal
Zuigmateriaal: soldeerrok, printplatenstof
Branche: industrie algemeen
Zuiger: Ruwac "stille zuiger" DS 1222

De Schmersal-groep met hoofdkantoor in Wuppertal hoort bij de wereldmarktleiders op het veeleisende gebied van de machineveiligheid. Men biedt een extreem breed spectrum aan veiligheidsschakelapparaten en –systemen in meer dan 10.000 series en varianten.

Opgave

De verticale integratie bij Schmersal is hoog: Ook de elektronica wordt in eigen huis gefabriceerd, evenals een groot deel van de bedrijfsmiddelen. Een voorbeeld daarvan is de afzuiging aan de snijstations van een productie-eiland voor het handmatig bewerken en solderen van SMD-printplaten. De volledige printplaten (panelen) worden hier handmatig gesneden op twee installaties, omdat de aantallen klein zijn en geautomatiseerd scheiden daarom oneconomisch is. De eigen bedrijfstechnici hebben voor dit station een afzuiging geconfigureerd.

Oplossing

Een mobiele zuiginstallatie, die met beide snij-installaties is verbonden, neemt het stof direct op aan de plaats van ontstaan. Daarbij is een Ruwac-"stille zuiger" van het type DS 1222 in gebruik. Hij staat slechts een paar meter van het productie-eiland verwijderd en is via een zuigleidingverdeler en een zuigluchtregeling – die ook in eigen regie is geconfigureerd en geïnstalleerd – verbonden met de beide afzuigorganen aan de snijgereedschappen.

Deze oplossing voldoet aan het voorschrift "Afzuiging van printplaatstof". De zuiger is uitgerust met een afstandsbediening, d.w.z. hij schakelt zelfstandig in, wanneer de snij-installatie wordt ingeschakeld.

Tot de voordelen van de ""semi-mobiele" zuiger horen uit het zicht van Schmersal het stille gebruik, de mogelijkheid van integratie in de complete installatie en de flexibele locatie.

 

Industrie algemeen

Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Almamet

Een natafscheider van Ruwac verzekert bij een verwerker van magnesium- en aluminiumpoeder, dat bij het mengen en vullen van de poeders geen explosieve atmosfeer ontstaat.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 en voorafscheider zuigt spaanders in de Edding-fabriek in Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Schmersal

Mobiele zuiginstallatie (met klantspecifieke zuigleidingverdeler) bij stations voor de handmatige bewerking van printplaten

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon