Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Universele zuiger voor gevaarlijke stoffen voor de fabrieksbrandweer

Klant: Roche Diagnostics
Zuigmateriaal: diverse gevaarlijke stoffen
Branche: industrie algemeen
Zuiger: waterzuiger WSP 2000 in brandweeruitvoering

Roche hoort tot de toonaangevende farmaceutische ondernemingen. In Mannheim produceren circa 8.600 medewerkers medicamenten tegen kanker en producten voor de diagnostiek - bijvoorbeeld vloeibare reagentia en bloedglucose-teststrips. Bovendien bevindt zich in Mannheim een grote onderzoeksfaciliteit. De eigen bedrijfsbrandweer zorgt voor de brandbeveiliging en bodem- en waterbescherming.

Opgave

Wanneer vloeistoffen weglopen, moet de bedrijfsbrandweer voorbereid zijn. Omdat in dit geval de meest uiteenlopende media en onder omstandigheden ook gevaarlijke stoffen moeten worden gehanteerd, is flexibiliteit een belangrijk criterium voor de keuze van de uitrusting.

Oplossing

De Roche-bedrijfsbrandweer in Mannheim heeft twee "brandweerzuigers" van Ruwac Industrie-Sauger GmbH in gebruik. De beide zuigers van het type WSP 2000 kunnen werken in twee bedrijfsmodi– Zuigen en Pompen -: Ofwel wordt het zuigmateriaal verzameld in 45 liter containers. Of de afgezogen vloeistof wordt verder gepompt naar de dichtstbijzijnde afvalwaterinloop.

Dankzij de container van GFK (glasvezelversterkte kunststof) en de pomp van roestvrij staal zijn de zuigers ook geschikt voor het opzuigen resp. Pompen van agressieve media. De grote ballonbanden aan de achteras zorgen voor mobiliteit, zelfs trappen kunnen probleemloos worden overwonnen. Roche zet de "brandweeruitvoering" van de WSP 2000 in, die het aansluiten van slangen conform brandweernorm mogelijk maakt.

De WSP 2000 in standaarduitvoering loopt tegen grenzen aan, wanneer hoge pompvermogens zijn gevraagd – bijvoorbeeld bij het leegpompen van volgelopen schachten. Daarom vroeg Roche aan Ruwac, of er een waterzuiger met bijzonder hoog zuigvermogen is. De Ruwac-ingenieurs construeerden daarop een speciale uitvoering van de WSP 2000 met twee pompen en een container van 100 liter. Het vloeistof-pompvermogen bij 1 meter opvoerhoogte bedraagt 2 x 18 m3/h; de maximale opvoerhoogte ligt op 9 m en per uur kan tot 4.800 l lucht worden getransporteerd. Om het vermogen aan te passen aan de daadwerkelijke behoefte, kunnen de pompen afzonderlijk worden geschakeld. Bovendien zijn bij dit apparaat de pompaansluitingen aangebracht in het onderste in plaats van het bovenste bereik van de container. Zo ondersteunt de vloeistofzuil in de container het pompvermogen. Dat is vooral bij het opstarten van de pomp tegen de lege slang een voordeel - een detail, dat het vermogen van het apparaat verder verbetert.

Industrie algemeen

Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Almamet

Een natafscheider van Ruwac verzekert bij een verwerker van magnesium- en aluminiumpoeder, dat bij het mengen en vullen van de poeders geen explosieve atmosfeer ontstaat.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 en voorafscheider zuigt spaanders in de Edding-fabriek in Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Schmersal

Mobiele zuiginstallatie (met klantspecifieke zuigleidingverdeler) bij stations voor de handmatige bewerking van printplaten

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon