Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Afzuiging van stof in de led-productie

Klant: Odelo
Zuigmateriaal: GFK en printplaatstof
Branche: industrie algemeen
Zuiger: Ruwac DS 1221 H (stof-Ex)

Een toonaangevende Europese fabrikant van led-techniek met hoofdkantoor in Duitsland en tien vestigingen wereldwijd concentreert zich op de ontwikkeling en productie van led-systemen voor de automobielindustrie. De focus is op achterlichten voor auto's.

Opgave

De leds worden net als de daarbij behorende voorschakelapparaten gemonteerd op printplaten van elektrisch isolerende vezelversterkte kunststof (GFK). De productie gebeurt in zogenaamde panelen, die door frezen van elkaar worden gescheiden. Daarbij ontstaat fijn GFK-stof, dat als schadelijk voor de gezondheid wordt beschouwd en daarom moet worden afgezogen. Dit stof is - in bepaalde concentratie met atmosferische zuurstof - explosief.

Oplossing

Aan elke freesinstallatie voor het scheiden van de printplaten is een Ruwac-zuiger vast geïnstalleerd voor het afzuigen en opzuigen van explosief stof (stof Ex-zone 22). De gebruikte filters van stofklasse H zijn geschikt voor het opzuigen van neergeslagen, droge, niet-brandbare, gevaarlijke stoffen met MAK-waarden, alsmede van kankerverwekkende stoffen. Tot deze categorie horen GFK-stoffen. Daarmee is in de volle omvang voldaan aan de eisen voor werk- en gezondheidsbescherming. Bovendien zijn de zuigers duurzaam, efficiënt en ontworpen voor continu gebruik.

Industrie algemeen

Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Almamet

Een natafscheider van Ruwac verzekert bij een verwerker van magnesium- en aluminiumpoeder, dat bij het mengen en vullen van de poeders geen explosieve atmosfeer ontstaat.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 en voorafscheider zuigt spaanders in de Edding-fabriek in Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Schmersal

Mobiele zuiginstallatie (met klantspecifieke zuigleidingverdeler) bij stations voor de handmatige bewerking van printplaten

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon