Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Veel te doen voor zuigers in de "grootste schrijnwerkerij van Hamburg“

Klant: filmstudio Hamburg
Zuigmateriaal: houtspaanders en -stof
Branche: industrie algemeen
Zuiger: DS 1220 (stof-Ex), WSZ 2220 (stof-Ex)

Studio Hamburg GmbH is een grote dienstverlener voor film en televisie. Met haar dochterondernemingen is de onderneming een van de toonaangevende aanbieders van film- en tv-producties, documentaires en amusementsprogramma's - van Tatort via das Traumschiff tot en met Großstadtrevier. Een belangrijk bedrijfssegment is de decoratiebouw. Met circa 800 vaste medewerkers en meer dan 800 freelancers is Studio Hamburg één van de belangrijkste werkgevers in de Hanzestad. Tot de klanten horen naast publieke en particuliere omroepen onafhankelijke film- en televisieproducenten.

Opgave

In de vijf hallen van de schrijnwerkerij - een bereik van de decoratiebouw - wordt hout in grote afmetingen en grote hoeveelheden bewerkt. Met circa 100 medewerkers is dit vermoedelijk de grootste schrijnwerkerij van Hamburg. En bijna altijd werken de timmerlui aan veeleisende projecten in batchgrootte één. Daarbij komen spaanders en stof vrij in aanzienlijke hoeveelheden. Des te belangrijker zijn daarom krachtige zuigers.

Oplossing

In elke hal wordt een Ruwac-zuiger voor reinigingswerkzaamheden op de vloer en aan de machines gebruikt. De apparaten zijn geschikt voor gebruik in stof-explosieve gebieden en worden gewaardeerd om hun flexibiliteit: Ze maken de snelle reiniging van grote vloeroppervlakken mogelijk, evenals het uitzuigen van filigrane freesgaten aan de decors en decoraties.

De oudste zuiger is van het bouwjaar 1996, momenteel worden ze een voor een vervangen. Daarbij maakt de filmstudio de overstap van draaistroom- naar wisselstroommotoren, die - volgens de opvatting van de verantwoordelijken - op de lange termijn economischer werken.

Industrie algemeen

Ruwac natafscheider NA250 met cycloon zuigt magnesiumstof bij Almamet in Ratingen.

Almamet

Een natafscheider van Ruwac verzekert bij een verwerker van magnesium- en aluminiumpoeder, dat bij het mengen en vullen van de poeders geen explosieve atmosfeer ontstaat.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 en voorafscheider zuigt spaanders in de Edding-fabriek in Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger R01 R022 2 zuigt printplaatstof bei Odelo in Kamp-Lintforth.

Odelo

Wat is de beste manier om stoffen van glasvezelversterkte kunststof en printplaten af te zuigen? Direct bij het afzuigpunt - met een stof-Ex-zuiger.

Ruwac waterzuiger WSP200 zuigt water bij de fabrieksbrandweer van Roche Diagnostics in Mannheim.

Roche Diagnostics

Twee waterzuigers in brandweeruitvoering staan klaar, wanneer de bedrijfsbrandweer van een fabrikant van farmaceutische en diagnostische producten uitgelopen vloeistoffen moet opnemen of schachten moet leegpompen.

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt PCB-stof bij Schmersal in Wuppertal.

Schmersal

Mobiele zuiginstallatie (met klantspecifieke zuigleidingverdeler) bij stations voor de handmatige bewerking van printplaten

Ruwac industriezuiger R01 S zuigt GFK- en CFK-stoffen bij Schunk in Heuchelheim.

Schunk

Een fabrikant van CFRP-onderdelen heeft in een nieuwe productiehal een centrale afzuiginstallatie geïnstalleerd, die aan alle productie-installaties het geproduceerde stof afzuigt.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon