Ruwac industriezuiger DS4150 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt vermiculiet pressboard bij Kramer Progetha in Düsseldorf.

Flexibel inzetbare industriezuigers in de productie van thermische isolatiematerialen

Klant: Kramer Progetha
Zuigmateriaal: vermiculiet (thermisch isolatiemateriaal op minerale basis)
Branche: bouw + nijverheid
Zuiger: DS 4150 met aparte silo

Al meer dan 50 jaar produceert Kramer Progetha GmbH & Co. KG in Düsseldorf thermische isolatiematerialen van geëxpandeerd vermiculiet. Dit minerale materiaal kan worden verwerkt tot een milieuvriendelijk, vezelvrij isolatiemateriaal, dat bestand is tegen temperaturen van meer dan 1200 graden C. Daarmee is vermiculiet als isolatiemateriaal geschikt voor zowel de woningbouw als industriële toepassingen zoals bijvoorbeeld metaalsmelterijen, afvalverbrandingsinstallaties en energiecentrales.

Opgave

Kramer Progetha verwerkt het materiaal onder andere tot 30 x 30 cm grote isolatieplaten, die uit grotere geperste delen worden gesneden en vervolgens worden ontbraamd. Vervolgens moeten de isolatieplaten worden gereinigd van bewerkingsresten.

Oplossing

Boven een transportband werd een zuigmond met een borstelkrans geïnstalleerd, die los materiaal afschraapt en afzuigt. Het materiaal wordt opgenomen door een Ruwac-industriezuiger van het type DS 4150, die uitstekend geschikt is voor de opname van grote hoeveelheden stof en dankzij het grote filteroppervlak van 11 vierkante meter gedurende lange periodes een gelijkmatig zuigvermogen garandeert - ook bij het opzuigen van het fijnste stof. De DS 4150 werd op basis van het Ruwac-modulaire systeem individueel aangepast aan de behoeften van Kramer Progetha:

De zuiger zelf is mobiel, maar de afzonderlijke silo met onderstel is individueel inzetbaar. Het zuigmateriaal wordt uit de silo direct in een bigbag-opvangcontainer geleegd en kan zo worden toegevoegd aan verder gebruik. Maar de zuiger kan ook onafhankelijk van de silo worden gebruikt. Want in het mobiele aggregaat is als voorafscheider een 200 liter-vat geïntegreerd. Daarmee is het centraal opzuigen van grote hoeveelheden mogelijk. Het vat is bevestigd in een frame met vorkheftruckkokers; het kan worden verwijderd door een heftruck en leeg gekiept.

 

Om de regelmatige reiniging van het zakfilter van de categorie C hoeven de medewerkers zich niet te bekommeren: De vervuilingsgraad van het filter wordt elektronisch bewaakt (drukverschilmeting) en bij behoefte activeert zorgt de zuiger-besturing automatisch de elektrische reiniging.

Bouw + nijverheid

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt steenslijpstof in Köln

Dombauhütte

In de Dombauhütte van de Dom van Keulen bekommeren restaurateurs voor het behoud van het UNESCO-werelderfgoed. Daarbij zijn ook twee Ruwac-zuigers aanwezig, die vooral steenstof zuigen.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger DS4150 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt vermiculiet pressboard bij Kramer Progetha in Düsseldorf.

Kramer Progetha

Een fabrikant van minerale thermische isolatieplaten gebruikt een Ruwac-zuiger, om de platen geautomatiseerd te reinigen van verwerkingsresten.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon