Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Veel te doen voor zuigers in de "grootste schrijnwerkerij van Hamburg“

Klant: Filmstudio Hamburg
Zuigmateriaal: houtspaanders en stof
Branche: bouw + nijverheid
Zuiger: DS 1220 (stof-Ex), WSZ 2220 (stof-Ex)

Studio Hamburg GmbH is een grote dienstverlener voor film en televisie. Met haar dochterondernemingen is de onderneming een van de toonaangevende aanbieders van film- en tv-producties, documentaires en amusementsprogramma's - van Tatort via das Traumschiff tot en met Großstadtrevier. Een belangrijk bedrijfssegment is de decoratiebouw. Met circa 800 vaste medewerkers en meer dan 800 freelancers is Studio Hamburg één van de belangrijkste werkgevers in de Hanzestad. Tot de klanten horen naast publieke en particuliere omroepen onafhankelijke film- en televisieproducenten.

Opgave

In de vijf hallen van de schrijnwerkerij - een bereik van de decoratiebouw - wordt hout in grote afmetingen en grote hoeveelheden bewerkt. Met circa 100 medewerkers is dit vermoedelijk de grootste schrijnwerkerij van Hamburg. En bijna altijd werken de timmerlui aan veeleisende projecten in batchgrootte één. Daarbij komen spaanders en stof vrij in aanzienlijke hoeveelheden. Des te belangrijker zijn daarom krachtige zuigers.

Oplossing

In elke hal wordt een Ruwac-zuiger voor reinigingswerkzaamheden op de vloer en aan de machines gebruikt. De apparaten zijn geschikt voor gebruik in stof-explosieve gebieden en worden gewaardeerd om hun flexibiliteit: Ze maken de snelle reiniging van grote vloeroppervlakken mogelijk, evenals het uitzuigen van filigrane freesgaten aan de decors en decoraties.

De oudste zuiger is van het bouwjaar 1996, momenteel worden ze een voor een vervangen. Daarbij maakt de filmstudio de overstap van draaistroom- naar wisselstroommotoren, die - volgens de opvatting van de verantwoordelijken - op de lange termijn economischer werken.

Bouw + nijverheid

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt steenslijpstof in Köln

Dombauhütte

In de Dombauhütte van de Dom van Keulen bekommeren restaurateurs voor het behoud van het UNESCO-werelderfgoed. Daarbij zijn ook twee Ruwac-zuigers aanwezig, die vooral steenstof zuigen.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger DS4150 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt vermiculiet pressboard bij Kramer Progetha in Düsseldorf.

Kramer Progetha

Een fabrikant van minerale thermische isolatieplaten gebruikt een Ruwac-zuiger, om de platen geautomatiseerd te reinigen van verwerkingsresten.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon