Ruwac industriezuiger R01 A zuigt steenslijpstof in Köln

Steenstof van eeuwen - van het werelderfgoed

Klant: Dombauhütte
Zuigmateriaal: steenstof
Branche: bouw + nijverheid
Zuiger: 2 Ruwac WS 2320 H

Meer dan 600 jaar - van 1248 tot 1880 - duurde van het leggen van de eerste steen tot de voltooiing van de Dom van Keulen, die sinds 1996 tot het werelderfgoed van de UNESCO hoort. De Dombauhütte is verantwoordelijk voor het behoud van het bouwwerk. De 30 werknemers gaan voornamelijk de verwering van het gesteente tegen. Dit is een "Work in progress", want de buitenste schil heeft voortdurend onderhoud nodig en alleen de ingesloten ruimte is 407.000 m3 groot. Aan de zuidzijde van de Dom kan men trouwens in de werkplaats kijken en de steenhouwers en restaurateurs aan het werk zien.

Opgave

Bijna nagenoeg alle werkzaamheden van de steenhouwers ontstaat in de drie werkplaatsen (steen-)stof, dat moet worden opgezogen. Daartoe heeft de Dombauhütte betrouwbare en krachtige industriële zuigers nodig, die het ook goed doen met het fijne en schurende stof.

Oplossing

Twee Ruwac-wisselstroomzuigers van het type W 2320 zijn dagelijks in gebruik, wanneer de werkdag ten einde loopt of wanneer afzonderlijke werkzaamheden een bijzonder hoge hoeveelheid stof veroorzaken. De zuigers doen deze taak betrouwbaar. De steenhouwers waarderen bovendien de compacte constructie en de eenvoudige bediening van de apparaten, die hier ook steenstof van meerdere eeuwen oud "slikken“.

Bouw + nijverheid

Ruwac industriezuiger R01 A zuigt steenslijpstof in Köln

Dombauhütte

In de Dombauhütte van de Dom van Keulen bekommeren restaurateurs voor het behoud van het UNESCO-werelderfgoed. Daarbij zijn ook twee Ruwac-zuigers aanwezig, die vooral steenstof zuigen.

Ruwac industriezuiger R01 A voor zone 22 zuigt houtstof in een Hamburgse filmstudio.

Filmstudio Hamburg

De werkplaatsen van een filmproductiebedrijf werken in vijf hallen met Ruwac-zuigers. Momenteel schakelt de exploitant over van driefasige op wisselstroomzuigers.

Ruwac industriezuiger DS4150 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt vermiculiet pressboard bij Kramer Progetha in Düsseldorf.

Kramer Progetha

Een fabrikant van minerale thermische isolatieplaten gebruikt een Ruwac-zuiger, om de platen geautomatiseerd te reinigen van verwerkingsresten.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon