Foto van Sebastian Jendrny Ruwac Verkoopmanagement

Interview met S. Jendrny: Drie vragen en antwoorden over de stand van de (afzuig-)techniek

Waar liggen momenteel de grote uitdagingen bij het onderwerp afzuigtechniek?

SJ: Heel duidelijk in de individualiteit van de eisen en in de snelheid, waarmee de processen tegenwoordig veranderen. Wat bij de ene gebruiker goed functioneert, is niet zonder meer overdraagbaar op de volgende gebruiker. Waar gisteren goede resultaten werden bereikt, moet morgen een nieuwe oplossing worden gecreëerd, omdat het materiaal of de hoeveelheid is veranderd. Hier is flexibiliteit nodig – bij de zuigerfabrikant, bij de gebruiker, maar ook bij de installaties zelf. Daarom zijn onze apparaten modulair opgebouwd.

Wat zijn de typische fouten, die bij de keuze van een zuigsysteem worden gemaakt? Hoe vermijd je die?

SJ: De complexiteit van de procedure, het werkelijk optimale zuigsysteem te vinden, wordt vaak onderschat. Om welk zuigmateriaal gaat het? Welke fysieke eigenschappen heeft het? In welke omgeving staat de zuiger? Uit welke omgeving wordt er gezogen? Dit zijn slechts een paar van de vragen, die bij de besluitvorming moeten worden beantwoord. De beste manier, hier fouten te vermijden, is de advisering door competente experts.

Welke trends ziet u bij het onderwerp afzuiging?

SJ: Het verlangen naar flexibiliteit en ook naar continu gebruik neemt verder toe. Het volstaat niet meer, gewoon een industriezuiger te verkopen of een afzuiginstallatie te installeren en de gebruiker daarmee alleen te laten. Het is voor de klant belangrijk te weten dat er regelmatig goed wordt gezorgd. Dat begint bij het persoonlijke verkoopadvies en gaat via de gebruikersgerelateerde instructie tot en met professionele, regelmatige service-ondersteuning.

Hartelijk dank!

Het volledige artikel (met een technische bijdrage van Ruwac over afzuiginstallaties voor de poedercoating) is op de homepage van "Schüttgut" te lezen.

naar het magazine-overzicht

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon