Het juiste afvoersysteem voor onze industriezuiger

Ruwac en Longopac®-systeem. Dat past perfect!

Hoe meer zuigmateriaal er wordt opgezogen en hoe vaker de stofzak moet worden vervangen des te meer wenst de gebruiker een systeem, waarmee dat enerzijds zeer snel en ten tweede zeer schoon functioneert.

Deze wens kan werkelijkheid worden: als u een mobiele Ruwac-industriezuiger met een Longopac® afvoersysteem aanschaft. Deze combinatie is perfect: de stofzuiger is robuust, hij werkt vele jaren met een hoge efficiëntie en een minimaal onderhoud. En het Longopac®-systeem vangt het zuigmateriaal onopvallend en graag ook in grote hoeveelheden op.

En zo werkt het

Bij het Longopac®-systeem zijn er geen afzonderlijke stofzakken of -containers meer. In plaats daarvan is een eindeloze slang rond de "kraag" van de stofzakhouder bevestigd, die aan het onderste einde wordt afgebonden met kabelbinders.

Zo wordt de stofzak gevormd. Als het moet worden geleegd, wordt de gevulde zak aan de bovenzijde twee keer afgebonden. Daarna snijdt de gebruiker eenvoudig de slang tussen de beide kabelbinders door en verwijdert de afgesloten zak. Het gesloten slanguiteinde wordt aangedraaid en een nieuw verwijderingsproces kan worden gestart.

Dit gaat in de praktijk niet alleen zeer snel (30 seconden is gebruikelijk), maar ook stofvrij en hygiënisch, omdat de gevulde zak alleen aan de buitenkant wordt aangeraakt. Dit innovatieve principe biedt Ruwac aan voor conventionele compacte industriezuigers, voorafscheiders en cycloonafscheiders.

Perfect op elkaar afgestemd

Overigens: de Ruwac-zuiger en Longopac® vormen ook optisch en ergonomisch een goede combinatie. De universeel inzetbare zuigeenheden kunnen eenvoudig worden gemonteerd op het chassis, dat Ruwac voor het Longopac®-systeem heeft ontwikkeld.

Wie het vervangen van de stofzak makkelijker wil maken, kan het Longopac®-systeem in zijn eigen bedrijf testen: de landelijke Ruwac-buitendienst is uitgerust met demonstratieapparatuur.